מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

אורז מלא עם ירקות

את התבשיל הזה התחלתי להכין בתקופה שבה רציתי להחליף את האורז הרגיל באורז מלא. 
מנה טעימה מאוד ומשביעה.
אני השתמשתי כאן באורז עגול מלא, אבל כמובן גם האורז הרגיל המלא מתאים מאוד.
את האורז יש להשרות לפחות לשעתיים, פעם שמעתי שההשרייה עוזרת לא רק לריכוך האורז אלא גם "פותחת" אותו לשחרר את המרכיבים הבריאים שבו.
אפשר להוסיף כל ירק לתבשיל: גזר, גמבה, פלפל ירוק, קישואים כל מה שאוהבים.
התבשיל הזה מתאים מאוד לצמחונים שבינינו.

מצרכים:
  1. 1 כוס אורז מלא שטוף ומסונן לאחר שהושרה במים לפחות שעתיים
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. 2-3 סוגי ירקות  קצוצים – אני השתמשתי ב-2 גזרים ו-2 גמבות
  4. 1 בצל גדול קצוץ
  5. מלח לפי הטעם, אני לא מוסיפה שום תבלין נוסף מעבר למלח
  6. 2 כוסות מים
  7. חצי כוס פטרוזיליה קצוצה – לא הכרחי, רק למי שאוהב, לדעתי מוסיף טעם וצבע למנה
הכנה:
  1. לחמם בסיר מתאים מעט שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד השחמה
  2. להוסיף את הירקות וגם אותם לטגן בערך 5 דקות
  3. להוסיף את האורז המסונן והשטוף, לערבב ביחד ולטגן 2-3 דקות
  4. להוסיף את המלח ולאחר מכן בזהירות את המים, לערבב את התבשיל ולתת לו רתיחה של 2 דקות
  5. לערבב שוב את התבשיל, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל בערך 3/4 שעה
  6. בערך אחרי 20 דקות, לערבב בעדינות, אם חסר מים, להוסיף מהצדדים
  7. למי שאוהב להוסיף ולערבב את הפטרוזיליה עם התבשיל
  8. לאחר סיום הבישול, לתת לתבשיל "לנוח" עשר דקות ולהגיש חם
בתיאבון לכולם
 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים