מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סיור בלוגרים במפעל יכין

השתתפתי בסיור עיתונאים ובלוגרים שנערך במפעל חברת זנלכל (יכין) הממוקם באזור תעשייה אלון תבור סמוך לעפולה. מנכ"ל החברה פיני גורביץ סיפר לנו שהחברה מייצרת 240 סוגי מוצרים שונים. פעילותה העיקרית של החברה הינה בקטגוריות של שימורי פירות וירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטהתרכיזים לשתייה, חומץ ומיץ לימון לתיבול והמוצרים משווקים ללא חומרים משמרים באריזות פח ופלסטיק.  

 בניגוד לדעה הרווחת כי בקופסאות שימורים יש מוצרים עם חומר משמר, שאינם עשויים מפרודוקטים טריים, הרי במוצרים שחברת זנלכל (יכין) משווקת לקהל הרחב אין כלל חומר משמר. כל המוצרים הם מירקות ופירות טריים והם משווקים בטמפרטורה רגילה וללא כל צורך בהקפאה או קירור. חשוב שהצרכנים ידעו שלאכול מקופסאות שימורים מפח או מפלסטיק, זה בריא וזה טעים. שלא לדבר על חיי המדף של השימורים שיכולים להגיע לשלוש שנים בקופסת פח ועד 18 חודשים בקופסת פלסטיק.

בתום הסקירה יצאנו לערוך סיור במפעל כדי להתרשם משרשרת הפעולות : מהגעת הירק שנקטף בעודו טרי בשטח, דרך מיונו הראשונישטיפתו, בישולו ואריזתו. התלבשנו בהתאם.
העגבניות המגיעות במכולות היישר מהשטח, מוצאות על בריכה שם הן נשטפות. עם תום השטיפה, עולות העגבניות על גבי מסוע אל תוך המבנה שם יקבלו את פניהן העובדים. העגבניות שהגיעו על גבי המסועעוברות מיון ראשוני קפדנימשם עולות העגבנית לעבר המכונות שיקלפויקצצו, יחתכו ויבשלו אותן. המוצר מוכנס לאריזות מפח או מפלסטיק בגדלים שונים. 

התהליך שעובר התירס עד להכנסתו לקופסאות

   

זנלכל מתמקדת בהרחבת פעילותה בשוק מקומי ויצוא יחד על בסיס התמחות מקצועית בתחומי פעילותה באמצעות פיתוח מואץ, הבטחת איכות, השקת טכנולוגיות חדשניות וקשרי לקוחות מתקדמים.
כמעט כל המכירות בשוק המקומי הינן  עם המותגים המובילים "יכין" "ופרי מבורך". חברת זנלכל משווקת את מוצריה גם בחו"ל: בבריטניה, ארה"ב, יפן, גרמניה, הולנד, צרפת, קנדה ומספר שווקים נוספים. ניהול החברה מבוסס על הליכים וטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם . זנלכל פועלת לפי תקנים בינלאומיים כמו ISO 9001-2000 , BRC , FDA , HACCP
קווי היצור של זנלכל מעבדים מוצרים בתחומים שונים כגון הדרים (לפלחים ותאים), תירס, עגבניות, אפונה, גזר, חומוס, שעועית, מילון, תפוחי עץ, פלפלים ואחרים. במהלך שנה קלנדרית מעבדת החברה כ- 70,000 טון של תוצרת חקלאית טרייה. 
כל המוצרים המשווקים על ידי זנלכל הינם מתוצרתה העצמית ומתבססים על גידולים חקלאיים מקומיים.
במפעל מועסקים באופן קבוע 160 עובדים ו-200 עובדים עונתיים.
זנלכל משקיעה באופן מתמיד בפיתוח מוצרים וטכנולוגיות חדישות כדי לחזק את מעמדה בשוק הבינלאומי והמקומי כאחד. בשנים האחרונות פיתחה החברה תהליכי יצור של מוצרים שונים המתבססים על חומרים טבעיים וטריים בלבד ללא חומרים משמרים ותוספי מאכל כלשהם. לחברה ידע רב ומתקדם בתחום של סטריליזציה של חומרי גלם חקלאיים ואריזתם למארזים בעלי אורך חיי מדף ארוך ללא חומרים משמרים.
זנלכל מפתחת מוצרים לחולי סכרת, מוצרים דלי קלוריות ומוצרים לילדים.
זנלכל מובילה את התחום של מוצרי רטבים, רכזים ובסיסי בישול באריזות האישיות ומתכוונת להרחיב את יכולותיה הטכנולוגיים לקטגוריות מוצרים נוספות.
מוצריה של זנלכל זכו פעמים רבות להיבחר כחידושים בתערוכות בינלאומיות מובילות.
לאחר הסיור, הוכנה לנו ארוחה על ידי טל כהן, השף של יכין, על בסיס מוצרי שימורים

מתכון לתירס מתוק וחמאה:
1 קופסת שימורים תירס חמאה
1/2 חב חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח ים אטלנטי
מרתיחים את התירס, מסננים מנוזלים ומפזרים מעל קוביות חמאה ומלח ים
מגישים חם
מתכון לסלט חסה
3 ראשי חסה אייסברג קרועה
רוטב וינגרט
1/2 כוס לימון יכין
3/4 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1 כפית מלח
1 כף סוכר
מעט פלפל שלור גרוס
מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ומזליפים על גבי החסה מיד עם ההגשה

מתכון לסלט תפוחי אדמה וקטניות ברוטב מיונז קארי ובזיליקום 
1 שימורים תפוחי אדמה יכין
1 שימורים תירס מתוק יכין
1 שימורים גרגירי חומוס יכין
1 שימורים שעועית לבנה יכין
1 שימורים שעועית אדומה יכין
1 צנצנת מיונז הלמנס
1 כף גדושה אבקת קארי
1/3 כוס מיץ לימון יכין
1 כף מלח ים
1 חב עלי בזיליקום רק העלים שלמים
מעט פלפל שחור גרוס
מסננים את כל השימורים, שוטפים ומסננים שוב
את תפוחי האדמה חותכים ומערבבים עם הכל יחדיו כולל מרכיבי הרוטב!

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים