את התבשיל הזה אפשר להכין מכל סוג של עוף: שוקיים, ירכיים, פרגית (כרעיים ללא השוק) שזו המנה כאן. אם קונים פרגית לבד, המחיר יקר יותר. אפשר לקנות כרעיים, לפרק ולבשל רק את הירכיים. לפעמים אני קונה את הפרגית מוכנה כבר מהסופר. אני מביאה כאן מתכון ל-10 חתיכות, אפשר להקטין/להגדיל כמויות. המנה נראית חגיגית אבל בהחלט אפשר להכין אותה ביום-יום…
מצרכים
- 10 חתיכות פרגית או כל חלק אחר, לפי מספר הסועדים, שטופים ומנוקים
- 2 בצלים פרוסים
- 1/2 כוס שמן – אני משתמשת בקנולה
- חבילה פטריות טריות (מי שמעדיף אפשר גם משומרות), לנקות עם נייר חד פעמי להניח בצד
- רבע כוס רוטב סויה + רבע כוס רוטב תריאקי
- 1 כף גדושה אבקת גריל עוף
- 1 כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף
הכנה
- להכין סיר מתאים שיכיל את כל העוף, להוסיף שמן, לחמם, להוסיף את הבצלים, לערבב ולהשחים בערך 5 דקות.
- להוסיף את הפרגית, לטגן כ-10 דקות, להפוך כל פעם עד שנקבל צבע שחום של טיגון.
- להוסיף סויה, תריאקי, גריל עוף ואבקת מרק עוף, לערבב, לטעום, אם לא מלוח תוסיפו מלח
- להוסיף את הפטריות, להטמיע בתוך הרוטב, אם חסר נוזלים, תוסיפו מעט מים רותחים בצדדים
- להביא לרתיחה של שתיים שלוש דקות, לערבב הכל בעדינות כך שהכל יהיה מכוסה ברוטב
- להנמיך את האש לכסות את הסיר ולבשל בערך שעה.
- מידי פעם לפתוח, לפזר את הנוזלים מעל הפרגית
- להגיש חם עם אורז
Post Views:
1,561