היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

תבשיל פרגית ופטריות בטעם אסיאתי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

את התבשיל הזה אפשר להכין מכל סוג של עוף: שוקיים, ירכיים, פרגית (כרעיים ללא השוק) שזו המנה כאן. אם קונים פרגית לבד, המחיר יקר יותר. אפשר לקנות כרעיים, לפרק ולבשל רק את הירכיים. לפעמים אני קונה את הפרגית מוכנה כבר מהסופר. אני מביאה כאן מתכון ל-10 חתיכות, אפשר להקטין/להגדיל כמויות. המנה נראית חגיגית אבל בהחלט אפשר להכין אותה ביום-יום…

מצרכים

  1. 10 חתיכות פרגית או כל חלק אחר, לפי מספר הסועדים, שטופים ומנוקים
  2. 2 בצלים פרוסים
  3. 1/2 כוס שמן – אני משתמשת בקנולה
  4. חבילה פטריות טריות (מי שמעדיף אפשר גם משומרות), לנקות עם נייר חד פעמי להניח בצד
  5. רבע כוס רוטב סויה + רבע כוס רוטב תריאקי
  6. 1 כף גדושה אבקת גריל עוף 
  7. 1 כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף

הכנה

  1. להכין סיר מתאים שיכיל את כל העוף, להוסיף שמן, לחמם, להוסיף את הבצלים, לערבב ולהשחים בערך 5 דקות.
  2. להוסיף את הפרגית, לטגן כ-10 דקות, להפוך כל פעם עד שנקבל צבע שחום של טיגון. 
  3. להוסיף סויה, תריאקי, גריל עוף ואבקת מרק עוף, לערבב, לטעום, אם לא מלוח תוסיפו מלח
  4. להוסיף את הפטריות, להטמיע בתוך הרוטב, אם חסר נוזלים, תוסיפו מעט מים רותחים בצדדים
  5. להביא לרתיחה של שתיים שלוש דקות, לערבב הכל בעדינות כך שהכל יהיה מכוסה ברוטב
  6. להנמיך את האש לכסות את הסיר ולבשל בערך שעה.
  7. מידי פעם לפתוח, לפזר את הנוזלים מעל הפרגית
  8. להגיש חם עם אורז

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »