- את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים".
גילוי נאות: קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש. - להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות
- את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים".
- גילוי נאות: קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
- כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש.
- להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות
- 2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק
- 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)
- או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו
מצרכים:
- 500 גרם קמח מנופה
- 15 גרם שמרים – 2 כפות שטוחות
- 2 כפות דבש
- 50 גרם סוכר – 1/4 כוס
- 2 ביצים שלמות
- 25 גרם מרגרינה או חמאה
- 35 גרם שמן קנולה – קצת פחות מרבע כוס
- 180 גרם מים או חלב – כוס חד פעמית שתיה קרה מלאה
- 5 גרם מלח – 1 כפית שטוחה
- 1 ביצה טרופה
- שומשום או שקדים מולבנים לקישוט
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
- ללוש 2 דקות על מהירות איטית
- אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, בערך 7 דקות, לכסות ולהתפיח מכוסה בערך שעה (אני מתפיחה בקערת המיקסר)
- להוציא למשטח עבודה ולהכין צורות שאוהבים
- להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים ולהתפיח עוד חצי שעה
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.