מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חלות מתוקות לראש השנה

  • את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים".
    גילוי נאות: קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
    כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש.
  • להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות
  • את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים".
  • גילוי נאות: קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
  • כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש.
  • להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות

מהכמות הזו אפשר להכין:

  • 2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק
  • 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)
  • או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו

מצרכים:

  1. 500 גרם קמח מנופה
  2. 15 גרם שמרים – 2 כפות שטוחות
  3. 2 כפות דבש
  4. 50 גרם סוכר – 1/4 כוס
  5. 2 ביצים שלמות
  6. 25 גרם מרגרינה או חמאה
  7. 35 גרם שמן קנולה – קצת פחות מרבע כוס
  8. 180 גרם מים או חלב – כוס חד פעמית שתיה קרה מלאה
  9. 5 גרם מלח – 1 כפית שטוחה
  10. 1 ביצה טרופה
  11. שומשום או שקדים מולבנים לקישוט

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
  2. ללוש 2 דקות על מהירות איטית
  3. אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, בערך 7 דקות, לכסות ולהתפיח מכוסה בערך שעה (אני מתפיחה בקערת המיקסר)
  4. להוציא למשטח עבודה ולהכין צורות שאוהבים
  5. להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים ולהתפיח עוד חצי שעה
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.







 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים