היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת דבש, מיוחדת עם טחינה, סילאן במקום דבש, אגוזים וחלבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אחרי שתכינו את העוגה הזו, לא תרצו יותר לאפות עוגת דבש רגילה.

קצת תמונות על תהליך הכנת העוגה ולאחר מכן המתכון.

מצרכים:
1.       4 ביצים שלמות
2.       2 מיכלים של שמנת ריצ` – אפשר להחליף בשמנת מתוקה רגילה
3.       1 כוס סוכר דמררה – אפשר רגיל
4.       1 שקית סוכר וניל
5.       2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה
6.       1/2 כפית שטוחה מלח
7.       1/2 כוס טחינה גולמית
8.       1/2 כוס סילאן או דבש, אני השתמשתי בסילאן
9.       1/2 כוס חלבה מפוררת
10.    100 גרם אגוזים קצוצים 
הוראות הכנה
1.       לחמם תנור ל-180 מעלות.
2.       בקערה גדולה לטרוף: ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס
          בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
3.       להוסיף קמח לבלילה לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה
4.       לצקת 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26
5.       לזלף בעזרת כף חצי מכמות הטחינה, מעל הטחינה לזלף חצי מכמות הסילאן/דבש ומעל 
          מחצית מכמות החלבה.
6.       לחזור שוב על אותה פעולה: 1/3 בלילה, יתרת הטחינה, יתרת הסילאן/דבש, חלבה
          ומעל את יתרת הבלילה. 
7.       להחדיר סכין או כפית לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה פעמיים שלוש – לפזר מעל                   אגוזים
8.       לאפות בחום 180 מעלות בין 45 ל- 50 דקות
9.       העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי 
10.     לשמור בכלי מתאים כשהיא מכוסה




שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים