מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגה בחושה עם ריבת חלב

אני אוהבת בחושות. הן קלות להכנה ולטעמי הכי טעימות. אפשר להכניס לתוכן מליות שונות למרות שאני אישית אוהבת אותן ללא כל מלית. הפעם הבאתי לכם בחושה שהכנסתי לתוכה ממרח רוזמרי.

כמה קטנות:

  1. באפייה, הדיוק במרכיבים חשוב מאוד מה שיעשה את המתכון להצלחה או אפילו לכישלון אז תצטיידו במשקל מטבח וכד מדידה.
  2. לשמן תבנית עגולה 26 או מרובעת חד פעמית רגילה ולרפד בנייר אפייה
  3. להדליק תנור ל-190 מעלות אפיה רגילה.

מצרכים:

  1. 240 גרם קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפיה (3 כוסות קמח)
  2. 280 גרם סוכר
  3. 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  4. 120 מ"ל חלב או יוגורט
  5. 1 כפית מלח
  6. 2 ביצים שלמות
  7. 1 גביע שמנת או יוגורט
  8. 1 מיכל ממרח ריבת חלב או כל ממרח אחר: נוטלה, שוקולד שחר, רוזמרי.
הכנה:
  1. לערבב בקערה קמח, מלח.
  2. בקערה נוספת לערבב שמנת וחלב.
  3. בקערת המיקסר לערבל חמאה עם סוכר בערך 2 דקות, להוסיף ביצים ולהקציף עוד 2 דקות.
  4. להוסיף מחצית תערובת הקמח ולערבל, להוסיף מחצית מכמות החלב והיוגורט ולערבל, להמשיך כך, קמח וחלב ולערבל למרקם אחיד וחלק.
  5. לשפוך לתבנית חצי מהכמות, לפזר מעל את המלית שבחרנו ולכסות ביתרת הבצק.
  6. לאפות בערך 40 דקות, לבדוק 5 דקות לפני עם קיסם, אם יוצא יבש, מוכנה.

בטעות בתמונה ממרח רוזמרי, זה היה לעוגה אחרת

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים