היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

מרק ירקות עשיר עם איטריות ושעועית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
למה אנחנו מרגישים צורך למרק חם ועשיר דווקא בחורף? אה… בגלל שזה מחמם את הגוף.. סבבה, אבל דעו לכם, שהמרק הזה טעים כל השנה. המרק קל מאוד להכנה ויש לי בו שידרוג, שאני מוסיפה לו שעועית לבנה מקופסא, אפשר גם אדומה או חריפה, מה שאוהבים. המרק מכיל ירקות שאתם תבחרו מה לשים, אני מוסיפה גם עלי מנגולד למרק, טעים מאוד. אין גם מ להתלבט כאן, תכינו ירקות שאתם אוהבים, תכניסו לסיר עם מים ותכינו.  אמרתי הכנה קלה? אתם יכולים להוסיף גם גריסים שמשדרג את המנה.

אז בואו נכין, מה צריך?
מצרכים:  אני לא נותנת כמויות, זה אתם תחליטו, כמה שאתם רוצים

  1. גזר, עלי מנגולד, גמבה חתוכים (אפשר להוסיף איזה ירק שרוצים)
  2. שעועית מקופסה, כמו שכתבתי, איזה שאוהבים, אפשר להחליף או גם להוסיף חומוס מקופסא
  3. איטריות מכל סוג שהוא: עבים/דקים, על חצי סיר אני מוסיפה בערך 2 כוסות 
  4. תבלינים: מעט מלח, מעט אבקת מרק בטעם עוף ומעט חוויג' – לערבב ביחד את התבלינים

הכנה: 

  1. בסיר מתאים למלא מים ולהכניס את הירקות, המים צריכים לכסות את הירקות ועוד קצת
  2. להביא לרתיחה, כשרותח, להנמיך את האש, להוסיף את השעועית/חומוס והתבלינים ולערבב
  3. לבשל על אש בינונית בערך חצי שעה, עד שהירקות מוכנים, אם חסר מים, תוסיפו
  4. 10 דקות לפני הסיום, להוסיף את האטריות ולהמשיך לבשל עד שהאטריות מוכנות
  5. בתיאבון…

Translate »