מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מרק ירקות עשיר עם איטריות ושעועית

למה אנחנו מרגישים צורך למרק חם ועשיר דווקא בחורף? אה… בגלל שזה מחמם את הגוף.. סבבה, אבל דעו לכם, שהמרק הזה טעים כל השנה. המרק קל מאוד להכנה ויש לי בו שידרוג, שאני מוסיפה לו שעועית לבנה מקופסא, אפשר גם אדומה או חריפה, מה שאוהבים. המרק מכיל ירקות שאתם תבחרו מה לשים, אני מוסיפה גם עלי מנגולד למרק, טעים מאוד. אין גם מ להתלבט כאן, תכינו ירקות שאתם אוהבים, תכניסו לסיר עם מים ותכינו.  אמרתי הכנה קלה? אתם יכולים להוסיף גם גריסים שמשדרג את המנה.
אז בואו נכין, מה צריך?
מצרכים:  אני לא נותנת כמויות, זה אתם תחליטו, כמה שאתם רוצים
  1. גזר, עלי מנגולד, גמבה חתוכים (אפשר להוסיף איזה ירק שרוצים)
  2. שעועית מקופסה, כמו שכתבתי, איזה שאוהבים, אפשר להחליף או גם להוסיף חומוס מקופסא
  3. איטריות מכל סוג שהוא: עבים/דקים, על חצי סיר אני מוסיפה בערך 2 כוסות
  4. תבלינים: מעט מלח, מעט אבקת מרק בטעם עוף ומעט חוויג' – לערבב ביחד את התבלינים

הכנה:

  1. בסיר מתאים למלא מים ולהכניס את הירקות, המים צריכים לכסות את הירקות ועוד קצת
  2. להביא לרתיחה, כשרותח, להנמיך את האש, להוסיף את השעועית/חומוס והתבלינים ולערבב
  3. לבשל על אש בינונית בערך חצי שעה, עד שהירקות מוכנים, אם חסר מים, תוסיפו
  4. 10 דקות לפני הסיום, להוסיף את האטריות ולהמשיך לבשל עד שהאטריות מוכנות
  5. בתיאבון…

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים