מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מוסקה בשר חצילים ותפוחי אדמה

המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד. אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.   

קצת צילומים ולאחר מכן המתכון: את החצילים תקנו בצבע סגול כהה ושיהיו קלים

 הרביכה
 הפירה
כמה הערות:
  1. ההכנה כוללת כמה שלבי הכנה, אבל שווה. 
  2. כמו שכתבתי למעלה, אני משדרגת את המוסקה עם פרוסות תפוחי אדמה (כמו בצילום שלי) בתחתית, מעליהם עגבניות פרוסות ולאחר מכן את שכבות החצילים, הבשר, הרביכה והפירה.
  3. להכין את המוסקה בתבנית עמוקה שתכיל את כל השכבות.
  4. אפשר להכין הכל מראש, לשמור במקרר עד האפייה.

מצרכים:

  1. 3 חצילים גדולים + מלח ושמן
  2. לבשר: 1/2 קילו בשר טחון + 1-2 בצלים קצוצים + 1 עגבנייה קצוצה + 4 כפות רסק עגבניות + מלח, פלפל וכמון (1 כפית שטוחה מכל תבלין)
  3. לפירה: 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות + מעט מלח, 50 גרם מרגרינה + 1 ביצה
  4. לרביכה: 2.5 כוסות מרק עוף (אפשר מים רותחים עם אבקת מרק עוף) + 4 כפות קמח + 1/4 כוס מים + 2 ביצים

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. הכנת החצילים: לפרוס את החצילים, להמליח, ולשים במסננת להגיר נוזלים בערך חצי שעה, לטגן להניח על נייר סופג בצד 
  3. הכנת הבשר: לטגן בצלים עד להשחמה, להוסיף תבלינים לערבב, להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד שמשחים, להוסיף עגבניה, רסק ופטרוזיליה, להוסיף 5 כפות מים להמשיך לבשל עוד 15 דקות עד שהבשר מבושל והמים נספגו. 
  4. הכנת הפירה: לבשל את תפוחי האדמה עם המלח עד לריכוך, להוריד מהאש, להוסיף מרגרינה, להכין פירה, להוסיף ביצה, לערבב ולהניח בצד. 
  5. הרכבת המוסקה: להניח את תפוחי האדמה, מעליהם את העגבניות, מעליהם חצילים, מעליהם חצי מכמות הבשר ושוב פעם חצילים ובשר ולסיים בחצילים. מעליהם להניח את הפירה.
  6. הכנת הרביכה: על האש, בסיר קטן לבחוש 4 כפות קמח עם מעט מים קרים לעיסה חלקה, להוסיף 2.5 כוסות מרק עוף, קצת בכל פעם ועם מטרפה לערבב היטב כל הזמן ולהביא לרתיחה, להמשיך לערבב ולבשל עד שהתערובת מתעבה וחלקה.
  7. להוריד מהאש, להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ולטרוף במהירות והיטב. להניח מעל החצילים וליישר.
  8. לאפות שעה בערך.
  9. להגיש עם אורז לבן…

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים