היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מוסקה בשר חצילים ותפוחי אדמה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד. אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.   

קצת צילומים ולאחר מכן המתכון: את החצילים תקנו בצבע סגול כהה ושיהיו קלים

 הרביכה
 הפירה
כמה הערות:
  1. ההכנה כוללת כמה שלבי הכנה, אבל שווה. 
  2. כמו שכתבתי למעלה, אני משדרגת את המוסקה עם פרוסות תפוחי אדמה (כמו בצילום שלי) בתחתית, מעליהם עגבניות פרוסות ולאחר מכן את שכבות החצילים, הבשר, הרביכה והפירה.
  3. להכין את המוסקה בתבנית עמוקה שתכיל את כל השכבות.
  4. אפשר להכין הכל מראש, לשמור במקרר עד האפייה.

מצרכים:

  1. 3 חצילים גדולים + מלח ושמן
  2. לבשר: 1/2 קילו בשר טחון + 1-2 בצלים קצוצים + 1 עגבנייה קצוצה + 4 כפות רסק עגבניות + מלח, פלפל וכמון (1 כפית שטוחה מכל תבלין)
  3. לפירה: 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות + מעט מלח, 50 גרם מרגרינה + 1 ביצה
  4. לרביכה: 2.5 כוסות מרק עוף (אפשר מים רותחים עם אבקת מרק עוף) + 4 כפות קמח + 1/4 כוס מים + 2 ביצים

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. הכנת החצילים: לפרוס את החצילים, להמליח, ולשים במסננת להגיר נוזלים בערך חצי שעה, לטגן להניח על נייר סופג בצד 
  3. הכנת הבשר: לטגן בצלים עד להשחמה, להוסיף תבלינים לערבב, להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד שמשחים, להוסיף עגבניה, רסק ופטרוזיליה, להוסיף 5 כפות מים להמשיך לבשל עוד 15 דקות עד שהבשר מבושל והמים נספגו. 
  4. הכנת הפירה: לבשל את תפוחי האדמה עם המלח עד לריכוך, להוריד מהאש, להוסיף מרגרינה, להכין פירה, להוסיף ביצה, לערבב ולהניח בצד. 
  5. הרכבת המוסקה: להניח את תפוחי האדמה, מעליהם את העגבניות, מעליהם חצילים, מעליהם חצי מכמות הבשר ושוב פעם חצילים ובשר ולסיים בחצילים. מעליהם להניח את הפירה.
  6. הכנת הרביכה: על האש, בסיר קטן לבחוש 4 כפות קמח עם מעט מים קרים לעיסה חלקה, להוסיף 2.5 כוסות מרק עוף, קצת בכל פעם ועם מטרפה לערבב היטב כל הזמן ולהביא לרתיחה, להמשיך לערבב ולבשל עד שהתערובת מתעבה וחלקה.
  7. להוריד מהאש, להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ולטרוף במהירות והיטב. להניח מעל החצילים וליישר.
  8. לאפות שעה בערך.
  9. להגיש עם אורז לבן…

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים