מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגיות שיבולת שועל – קוואקר, עם חמוציות

אני אוהבת שיבולת שועל – קוואקר, זה בריא, זה טעים לי, יש מלא אפשרויות להוסיף לאוכל: בדייסות, ביוגורט. בחיפוש בארון הסתבר שיש לי מלא שיבולת שועל, אז החלטתי להכין עוגיות טעימות, מזינות, פתרון בריא לחשק למתוק.


הנחיות מקדימות:
תשתמשו בשיבולת שועל שכתוב עליה: מהירת הכנה
התערובת יוצאת דביקה, ממליצה לעבוד עם כפפות חד פעמיות ולהרטיב טיפה את הידיים
את התערובת הוצאתי על נייר אפייה, אתם יכולים להשאיר בקערת המיקסר
ניסיתי להכין את הכדורים עם כף גלידה, אבל זה לא הצליח, עדיף בידיים
תכינו כדורים קטנים ותסדרו אותם בתבנית ברווחים כי הם מתפשטים
אל תאפו הרבה זמן שלא יתייבשו, כל הזמן תבדקו, אצלי הספיקו בערך 20 דקות
לאחר האפייה, תקררו את העוגיות אפשר על רשת ואפשר להשאיר בתבנית
כוס מידה שהשתמשתי: כוס חד פעמית מנייר לשתייה קרה.  

מצרכים:
  1. 200 גרם חמאה רכה
  2. 1 כוס סוכר
  3. 3 ביצים שלמות
  4. 4 כוסות שיבולת שועל 
  5. 1 כוס קוקוס/אפשר להחליף בשומשום או חצי כוס מזה וחצי מזה
  6. 1 כוס חמוציות
  7. 1.5 כוסות קמח תופח
  8. 1/2 כפית אבקת סודה שתייה

הכנה :

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות
  2. להכניס לקערה את כל החומרים היבשים ולערבב
  3. להכניס למיקסר חמאה וסוכר ולערבב עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה
  4. להוסיף את היבשים, להמשיך לערבב עד לאיחוד ולהפסיק
  5. להוציא את התערובת על נייר אפייה – ראיתי שככה יותר קל לקרוץ את העוגיות 
  6. לעבוד עם כפפות: לקחת מעט מהתערובת, להכין עיגולים ולהניח בתבנית עם מרחק ביניהם כי הם מתפשטים
  7. לאפות כרבע שעה עד עשרים דקות, עד שהעוגיות בצבע זהבהב, להוציא ולקרר 
  

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים