היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

מג'דרה של אמא

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אתם כבר יודעים שאני הולכת על אוכל פשוט וקל להכנה. אז תעזבו אתכם מלעמוד שעות במטבח ולבשל, תכינו מג'דרה, מתכון קל ומהיר להכנה, והכי חשוב טעים. מנה שמתאימה גם לצמחונים…

מצרכים:

  1. 1.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות  
  2. 1 כוס אורז שטוף ומסונן 
  3. 3 בצלים, אני אוהבת הרבה בצל, חתוכים לרצועות 
  4. 3 כוסות מים 
  5. 1 כפית מלח 
  6. 2 כפות גדושות כמון 
  7. 4 שיני שום קצוץ 

הכנה:

  1. להכניס לסיר מתאים את העדשים עם 2 כוסות מים, מלח וכמון, לערבב ולהביא לרתיחה
  2. לאחר שרותח, לבשל על אש בינונית בערך רבע שעה עד שהעדשים רכות 
  3. להוסיף את הכוס השלישית של המים, כשרותח, להוסיף את האורז, לערבב
  4. להנמיך את האש ולבשל כעשר דקות 
  5. בינתיים במחבת נפרדת לטגן את הבצל, לקראת סוף הטיגון, להוסיף את השום
  6. כשהבצל מוכן, לשפוך מעל התבשיל, אפשר לערבב לתוך התבשיל ואפשר להשאיר מעל 
  7. להמשיך ולבשל עוד כ- 10 דקות עד שזה מבושל (לטעום)
  8. אם חסר מים, אפשר להוסיף בדפנות של הסיר
  9. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר על הגז לעשר דקות בלי לגעת בו
  10. אחרי עשר דקות, לערבב בעדינות ולהגיש עם סלט ירקות הכי פשוט..

Translate »