מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות ופיתות לפסח

המתכון של חברה לעבודה, קארן שוורץ.
הוראות מקדימות וחשובות להצלחת הלחמניות/פיתות:

  1. לא לשמן את התבנית, להניח בתבנית נייר אפייה
  2. מהתערובת הזו אפשר להכין לחמניות ופיתות
  3. אם מכינים לחמניות, הכמות מספיקה ל- 12 לחמניות, זה גודל סביר ללחמניה.
  4. אם מכינים פיתות, הכמות מספיקה בערך ל-6 פיתות, תלוי בעובי של הפיתה
  5. אם רוצים כמויות גדולות יותר, לא להגדיל כמויות, פשוט להכין כל פעם מחדש את התערובת

מצרכים:

  1. 1.5 כוסות מים
  2. 1/2 כוס שמן קנולה
  3. 1 כף שטוחה מלח
  4. 1 כפית סוכר
  5. פחות מכפית פלפל שחור
  6. 4 ביצים שלמות
  7. 1.5 כוסות קמח מצה
  8. לפיזור מעל: קצח, שומשום או מלח גס

הכנה:

  1. לחמם תנור למקסימום בטורבו
  2. להכניס לסיר מתאים: מים, שמן, מלח, סוכר, פלפל שחור ולהרתיח
  3. לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולהוסיף את הקמח, בשתיים שלוש פעמים, לערבב עד שהתערובת אחידה, לכבות את האש ולקרר התערובת
  4. לאחר שהתערובת התקררה, אני מכניסה למיקסר עם הוו גיטרה, אבל אפשר גם ידני, להוסיף את הביצים, אחת אחת ולערבב היטב
  5. להרטיב את הידיים לקחת מעט בצק וליצור לחמניות ארוכות, עגולות, פיתות. אם מכינים פיתות לעשות את הפיתה מעט עבה 
  6. 5 דקות לפני הכנסת התבנית לתנור, להוריד את חום התנור ל-180 מעלות. 
  7. לפזר מעל מה שאוהבים: אני פיזרתי שומשום ומעט מלח גס ועם האצבעות דחסתי פנימה
  8. לאפות בין 40-50 דקות עד להשחמה (לבדוק גם מלמטה אם מוכנות). 
  9. כדי שהנפח של הלחמניות/פיתות לא ירד, להמתין שיתקררו ואז להוציא מהתבנית עם מרית בעדינות ולהניח על רשת לקירור.
  10. לאחר הקירור, אפשר לשמור בשקית ניילון לשמירת הטריות. 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים