עוגת גבינה בחושה, עם מלא שקדים מולבנים, טעימה מאוד וקלה להכנה
המתכון של טובה'לה, חברתי הבלוגרית מהבלוג מהמטבח של טובה'לה, עם קצת שינויים שלי.
ממליצה לבקר בבלוג שלה, יש לה מתכונים נהדרים.
המתכון של טובה'לה, חברתי הבלוגרית מהבלוג מהמטבח של טובה'לה, עם קצת שינויים שלי.
ממליצה לבקר בבלוג שלה, יש לה מתכונים נהדרים.
מצרכים:
- ראשית לחמם את התנור ל-180 מעלות לשמן תבנית עגולה 26.
- 1 קופסא גבינה 5% של 750 גרם
- 1.5 כוסות סוכר
- 3 כפיות תמצית וניל
- 4 ביצים שלמות
- 1.5 כוסות קמח תופח (אפשר 1 קמח רגיל וחצי כוס שקדים טחונים)
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1/4 כוס שמן
- גרידה מלימון אחד
- 100 גרם שקדים מולבנים
הכנה:
- להכניס לקערה גבינה, סוכר ווניל, לערבב
- להוסיף ביצים אחת אחת ולערבב היטב, להוסיף את השמן ולאחד את התערובת
- להוסיף את הקמח והשקדים הטחונים בפעמיים שלוש, לערבב היטב
- להוסיף חצי מכמות השקדים המולבנים ולערבב עד לאיחוד כל התערובת
- לשמן תבנית ואפשר לפזר מסביב שקדים, אני ויתרתי.
- לשפוך את המסה של העוגה בתבנית, לפזר מעל את יתרת השקדים
- לאפות בערך 40-45 דקות, לבדוק עם קיסם שצריך לצאת לח
- להוציא, לקרר ולשמור במקרר