היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחם כפרי עם גרעיני חמניה, זרעי פשתן, קוואקר ועוד – לחם הבית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אפילו אני לא האמנתי שאצליח לאפות לחם, בלי אופה לחם ורק עם תנור ביתי.
עם הקמחים של מאסטר שף, אין יותר קל מזה, כל המרכיבים כבר נמצאים בתכולת השקית, צריך להוסיף רק מים ו/או שמן, לעקוב אחר ההוראות על גבי השקית והנה יש לכם לחם איכותי, קריספי מבחוץ  ורך מבפנים והכי חשוב, לחם ביתי בריא.
אני כל כך התלהבתי שהחלטתי להכין לחם ממולא בגבינות, אתם יכולים לבחור אם לאפות ככר רגילה או למלא אותה בגבינות, או בירקות, או בכל מה שבא לכם.
אז איך מכינים:
קונים את הלחם של מאסטר שף, יש להם כמה סוגים: תערובת להכנת לחם כפרי עם גרעינים, זה מה שאני השתמשתי, תערובת להכנת לחם עם גרעיני חמניות, תערובת להכנת לחם שיפון ועוד.

ככה נראה הקמח, שימו לב לתכולה שלו: גרעיני חמניה, זרעי פשתן ועוד 
מתכון לככר לחם ממולא בגבינות:
  1. 3 כוסות קמח
  2. מים פושרים כמה שהקמח ספג, כדי לקבל בצק נוח לעבודה, להתחיל עם כוס אחת
  3. לתערובת הגבינה: חמד, מוצרלה, פרמזן, לערבב, להוסיף 1 ביצה ו-2 כפות קמח

הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה, ללוש את הקמח, עם המים עד לקבלת בצק במרקם חלק.
  2. להעביר למשטח עבודה מקומח, ללוש מעט ידני כדי ל"הרגיש" את הבצק
  3. להחזיר לקערה, לפזר מעט קמח ולכסות למנוחה של חצי שעה
  4. לאחר חצי שעה, לחמם תנור ל-180 מעלות
  5. ליצור ככר לחם, למלא בגבינות, להרטיב את הידיים ולמרוח על הכיכר ולפזר מעל קוואקר או שומשום או מה שבא לכם שאתם אוהבים
  6. אפשר גם להכין לחמניות
  7. לאפות בין 40-45 דקות, תלוי בתנור, לי הספיקו 40 דקות
  8. וזהו, יש לכם לחם שאתם אפיתם, בריא וטעים
תערובת הגבינות

 הככר בשלב העיצוב
 ממולאת גבינות
הלחם לאחר האפייה
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים