מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמישה חצילים ושלושה סוגי סלטים

עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. בטוחה שרובכם אוהבים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים. בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.  הפעם אתמקד בסלטים, הכנת הסלטים קלה מאוד…

לפני כן כמה קטנות: 
  • אתם יכולים להגדיל/להקטין כמויות
  • לאחר הכנת הסלטים, לשמור במקרר
  • כדי לא ללכלך הרבה, תעבדו על נייר עיתון או בתוך שקית זבל, בסיום, הכל לפח
  • ממליצה לעבוד עם כפפות בידיים 
מצרכים:
  1. 5 חצילים גדולים – אפשר לערבב בלאדי ורגילים
  2. 5 שיני שום קצוץ
  3. 1 כוס פטרוזיליה וכוזברה קצוצים
  4. מיונז וטחינה
  5. מיץ מ-2 לימונים
  6. מלח לפי הטעם
  7. מי שאוהב יכול להוסיף מעט פלפל חריף ירוק קצוץ

הכנה:

  1. לקלות את החצילים על האש, או בתנור
  2. לקרר, להניח על עיתון, להוציא את הבשר של החצילים לכמה דקות למסננת לשפוך מיץ לימון
  3. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף פטרוזיליה וכוסברה, מלח, שום ולערבב
  4. לחלק את התערובת ל- 3 קערות: 
קערה ראשונה, לא מוסיפים כלום לתערובת, משאירים ככה: חצילים עם פטרוזיליה וכוסברה
קערה שנייה: חצילים במיונז – נוסיף מיונז לתערובת ונערבב
קערה שלישית: חצילים בטחינה – נוסיף טחינה לתערובת ונערבב 
זהו, קל מאוד להכין, טעים להגיש – בתיאבון…   

2 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: