היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

חמישה חצילים ושלושה סוגי סלטים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. בטוחה שרובכם אוהבים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים. בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.  הפעם אתמקד בסלטים, הכנת הסלטים קלה מאוד…

לפני כן כמה קטנות: 
  • אתם יכולים להגדיל/להקטין כמויות
  • לאחר הכנת הסלטים, לשמור במקרר
  • כדי לא ללכלך הרבה, תעבדו על נייר עיתון או בתוך שקית זבל, בסיום, הכל לפח
  • ממליצה לעבוד עם כפפות בידיים 
מצרכים:
  1. 5 חצילים גדולים – אפשר לערבב בלאדי ורגילים
  2. 5 שיני שום קצוץ
  3. 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  4. מיונז וטחינה
  5. מיץ מ-2 לימונים
  6. מלח לפי הטעם
  7. מי שאוהב יכול להוסיף מעט פלפל חריף ירוק קצוץ

הכנה:

  1. לקלות את החצילים על האש, או בתנור
  2. לקרר, להניח על עיתון, להוציא את הבשר של החצילים לכמה דקות למסננת לשפוך מיץ לימון
  3. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף פטרוזיליה וכוסברה, מלח, שום ולערבב
  4. לחלק את התערובת ל- 3 קערות

קערה ראשונה, לא מוסיפים כלום לתערובת, משאירים ככה: חצילים עם פטרוזיליה וכוסברה
קערה שנייה: חצילים במיונז – נוסיף מיונז לתערובת ונערבב
קערה שלישית: חצילים בטחינה – נוסיף טחינה לתערובת ונערבב 
זהו, קל מאוד להכין, טעים להגיש – בתיאבון…

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »