מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מסעדת גריל חדשה בירושלים – כינור בכיכר

בואו לראות איך ירושלים מתעוררת ובמיוחד בשעות הלילה.
כירושלמית, שאוהבת את ירושלים שלי אני שמחה על כל התעוררות והתחדשות מרכזי הבילוי במרכז ירושלים. 
בשנה האחרונה נפתח במידרחוב נחלת שבעה, שהומה ממילא במסעדות, בתי קפה, הופעות ועוד, מוזיאון המוסיקה העברי החדש הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובסיור בלוגרים ועיתונאים נחשפנו לראשונה למוזיאון הזה. כתבה על המוזיאון כאן.
בקומפלקס הזה של המוזיאון, יש גם מסעדה חלבית ולאחרונה נפתחה מסעדה בשרית חדשה, מסעדת כינור בכיכר. מסעדה כשרה שמציעה נתחי בשר מובחרים שצלויים בתנור ג'וספר, שזה תנור שמדמה בישול על גחלים, דגים טריים, לחמים שאופים כאן בטאבון לעיני הסועדים, סלטים וקינוחים.
אז באנו לטעום מהאוכל שמוגש כאן.

בכניסה, קבל אותנו יהושע, מנהל המסעדה, כשתגיעו לשם, תחפשו אותו. המסעדה משתרעת על שטח של כ-200 מ"ר, יש 200 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, המסעדה מחולקת לשני חללים, שמאפשרים מגוון אפשרויות בילוי, במקום מקומות ישיבה עם כסאות בהתאמה אישית וספות יוקרתיות, בר משקאות רחב ומרהיב עם מיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית, וקפה של חברת 'וריניאנו' (Caffe Vergnano 1882) מבית הקלייה הוותיק ביותר באיטליה. בנוסף וכפי שציינתי, בחלל הפנימי טאבון אבן שיובא במיוחד מארץ המגף, ועמדת אירוח. בחלל החיצוני ברחבת כיכר המוזיקה, כמאה מקומות ישיבה הפונים לרחבה המרכזית של "כיכר המוזיקה" ולבמת ההופעות. היושבים בחוץ יכולים ליהנות מצפייה בהופעות החיות המתקיימות במתחם לאורך כל ימות השבוע, כמו גם מארוחה באוויר הירושלמי.

על העיצוב המיוחד ב"כינור בכיכר" אמונה האדירכלית סברין זיטמן, אשר השתמשה בשילובי צבעים מעוררי תיאבון, המשדרים נועם, רוך ושלווה, בגוונים של ורוד פוקסיה, חום ולבן, לצד שילוב חומרים היוצרים מראה יוקרתי ותחושה אלגנטית וביניהם עור, בד, משטחי פרקט מעץ ושיש. על קירות המסעדה והחללים בה מוצבים כינורות שונים, על קיר הבר תצלומי ענק של כינורות.

את המטבח מנהל השף קובי קטני, בעל ניסיון קולינרי עשיר, כיהן במשך עשור כשף הראשי במסעדות, Chez Olivier, ו Middle Brighton Bath מהמצליחות בעיר מלבורן אוסטרליה ושנתיים כשף הראשי של מסעדת "מוזה בהר".
מדברי השף קובי קטני: "הרעיון מאחורי כינור בכיכר הוא ליצור מסעדת גריל בשרית המעניקה לסועדים חוויה קולינרית איכותית הנותנת תמורה מלאה למחיר. לסועדים בכינור בכיכר יוגשו אך ורק סלטים טריים מירקות עונתיים הנחתכים במקום ופיתות טריות וחמות הנאפות במיוחד לכל שולחן, ללא תוספת תשלום, בשרים, ודגים מהנתחים הטובים, המובחרים והטריים ביותר. לצד החוויה הקולינרית בכינור בכיכר אפשר להאזין להופעה טובה של מוזיקה חיה, בכל ימות השבוע, ליהנות מארוחה רומנטית, אינטימית ולערוך אירועים שמחים ומושקעים".
אז מה אכלנו:

קודם כל מרטיני ביאנקו: מכיל הרבה אלכוהול, דבש, מלפפון, ג'ינג'ר, נענה, לימונדה – טעיםםםםם
לשולחן מוגשים לנו מבחר סלטים עם לאפה חמה שנאפתה באותו רגע בטאבון הזה שבתוך המסעדה
למנות ראשונות הזמנו:
הזוגי הזמין פטה כבד ברווז ועוף על לחם קלוי וקונפיטורת שום, אהב מאוד אני פחות
לזוגי גם נקניקיות מרגז חריפות, טעימות מאוד
אני הזמנתי אמפנדות בשר טלה, סחוג וטחינה, הבצק מעולה רך וטעים, המילוי טעים מאוד אבל היה מעט מלוח, גם הטחינה היתה לי מעט מלוחה
לעיקרית הזוגי הזמין צלעות טלה עשויות על הג'וספר (תנור מדמה גחלים) שהתגלה כבשר מעולה רך עסיסי וטעים מאוד, בתוספת מנגולד, תרד מוקפץ, חומוס ולימון פרסי. המנגולד והתרד היו מעט מלוחים 
 ושיפוד קבב טלה עם צנוברים, עשוי טוב וטעים מאוד, טחינה, עגבניות וירקות טמפורה ורוטב טרטר 

 

בשבילי אנטריקוט עגל 300 גרם משובח מאוד ועשוי כמו שאני אוהבת, מדיום, עם שום צלוי
שיפודי שקדי עגל בלימון שממש נמסו בפה 
וירקות טמפורה – שימו לב לכלי היפה שבהם מוגשים הירקות   
ואחרי כל הבשרים והאוכל, מקבלים כוס תה עם נענע בשבילי ואספרסו לזוגי 
וכמובן הקינוחים: מוס שוקולד לזוגי ולי פרופיטרול במילוי גלידת ניל ורוטב שוקולד חם
התפריט של המסעדה

מנות ראשונות:
פיצה רוסטביף עם אנטריקוט עגל, בצלים וחרדל (45 ₪), חומוס שעועית לבנה עם ראגו עגל ופטריות שימג'י (38 ₪), אמפנדות בשר טלה, סחוג וטחינה (45 ₪), סלט חסות ועשבי תיבול עם חזה ברווז ותפוח עץ ירוק (38 ₪), פטה כבד ברווז ועוף על לחם קלוי וקונפיטורת שום (45 ₪), נקניקיות מרגז חריפות על גחלים (45 ₪), ירקות טמפורה ורוטב טרטר (38 ₪).
בעיקריות:
סלמון קומפלט, ביצת עין מטבוחה וצ'יפס (98 ₪), צלעות טלה על הג׳וספר, מנגולד, תרד מוקפץ, חומוס ולימון פרסי (146 ₪), אנטריקוט עגל 300 גר', שום צלוי וצ'יפס (152 ₪) , פפרדלה טרייה ארטישוק ירוק קונפי, עגבניות לחות, שמן זית ולימון (68 ₪) , פילה דניס צלוי, פירה מזלג, תרד ופלפל קלוי (89 ₪) , פילה בקר, שאלוט פורטבלו וציר בקר (165 ₪) אסדו שש שעות, צ'ימיצ'ורי, בצל ופלפלים על הגריל (98 ₪), המבורגר 220 גר' עם צ'יפס (68 ₪)
שיפודים:
אנטריקוט עגל עם בצלים צלויים (56 ₪), קבב טלה עם צנוברים, טחינה ועגבניות (48 ₪), שקדי עגל לימון ושום (48 ₪), מעורב ירושלמי על פוקאצ'ה פתוחה (42 ₪), פרגיות על גחלים, לימון, שום וטימין (42 ₪) חזה ברווז סילאן ואגסים (48 ₪), טבעוני: בצל, פלפלים וזוקיני מהג'וספר (32 ₪)
קינוחים:
סלט פירות (28 ₪), פלטת פוטיפורים זוגית (56 ₪), פרופיטרול במילוי גלידת וניל ורוטב שוקולד חם (36 ₪), פלטת פירות זוגית (56 ₪), טארט תפוחים (42 ₪), פלטת פירות זוגי (56 ₪), סורבה (42 ₪), מוס שוקולד (42 ₪), מיניארדיז זוגי (56 ₪), סופלה (42 ₪), פרופיטרול (42 ₪)
לסיכום:

מסעדה כשרה ומגישה בשרים איכותיים וטעימים מאוד, אני ממליצה
בקשר למליחות של חלק מהאוכל, בגלל הכשרות (שמים מלח בהליך ההכשרה) אז גם האוכל היה מעט מלוח, הפנינו את תשומת לבו של אחראי המשמרת
כינור בכיכר – מעבר בית הכנסת 8, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים
כשרות מהודרת – רבנות ירושלים.

מוזמנים להכנס לאתר
המסעדה פתוחה בין השעות 12:00 – 24:00
בשלב מאוחר יותר, כנראה המסעדה תהפוך בלילות לפאב
טלפון:  02-9944902



כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים