היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט ריבת תות שדה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

טארט ריבה, סוג של עוגה שאני מאוד אוהבת. ההכנה קלה מאוד, אין מצב שהעוגה לא מצליחה

מצרכים לבצק פריך: 

1. 240 גרם קמח מנופה = בערך 1.5 כוסות אוניברסליות 
2. 160 גרם חמאה קרה 
3. 80 גרם סוכר עדיף אבקת סוכר = חצי כוס ועוד כף גדושה
4. מעט תמצית וניל איכותית
5. 1 ביצה
6. למילוי: 1 צנצנת של ריבת תות שדה, מעורבבת עם מעט מים חמים לריכוך

הכנה:

1. להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק וללוש לבצק רך. 

2. לעטוף את הבצק, להכניס למקרר למנוחה של 1/2 שעה לפחות, אפשר להכין לילה מראש ולהשאיר       במקרר.

4. לחלק את הבצק ל-3/4 ו-1/4. את ה-1/4 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא
4. לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכין תבנית טארט בגודל 24 ס"מ
5. לקמח היטב משטח עבודה, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך (3/4)
6. להרים את הבצק בעדינות ולהניח בתבנית להדק את השוליים
7. לאפות אפייה עיוורת: להניח מעל הבצק נייר אפייה, לפזר גרגרי חומוס או שעועית ולאפות בערך 20       דקות עד שהטארט מקבל גוון זהוב
7. להוציא ולקרר, לשמור את הגרגרים בשקית לפעם הבאה
9. לפזר מעל את הריבה ולשטח אותה על הטארט
10. להוציא את הבצק מהמקפיא, לגרד מעל הריבה
11. להכניס לאפייה נוספת של 20 דקות עד שהבצק מלמעלה מקבל גוון זהוב











שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

  1. בתיה יקרה,
    העוגה נראית נהדר, אני מכינה עוגה דומה רק עם תוספת פירות, טעימה מאד, אנסה את זאת. שבת שלום !

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: