כמה קטנות לפני:
- הבצק קל להכנה, לאחר הלישה, מנוחה של חצי שעה והוא מוכן
- אפשר גם להכין יום מראש, להניח במקרר עד להכנה.
- מהבצק הזה אפשר להכין רולדות טעימות עם מילויים שונים.
- מהכמות הזו יוצאות כ- 30-35 יחידות, אפשר להכפיל כמויות
- עדיף להשתמש בקמח תופח שנותן מרקם פריך לעוגיות
מצרכים:
- 1/2 קילו קמח תופח מנופה
- 1 חבילה מרגרינה של 200 גרם רכה בטמפרטורת החדר (לא נוזלית)
- 2 חלמונים מביצים בגודל M
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 סוכר וניל
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר: מיץ, חלמונים, סוכר, סוכר וניל ולערבל ביחד, להוסיף מרגרינה ולהבליע בתערובת
- להוסיף את הקמח בפעמיים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם הבצק לא התאחד, אפשר להוסיף מעט מים
- לכסות בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה
- לחמם תנור ל-170 מעלות, לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים
- למלא במילוי שאוהבים, לסגור לצורת אוזן המן
- לאפות 1/4 שעה עד 20 דקות רק עד שמזהיבים, לקרר, לפזר מעל אבקת סוכר ולשמור בקופסא סגורה
אפשר להשתמש במילויים שונים:
- ממרח חלבה (מוכן) מעורב עם אגוזים קצוצים
ממרח חלבה מעורב עם שוקולד שחר
ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים
ממרח נוטלה
מילוי פרג – אפשר להשיג מילוי מוכן
ממרח לוטוס