היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

אוזני המן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כמה קטנות לפני:

  • הבצק קל להכנה, לאחר הלישה, מנוחה של חצי שעה והוא מוכן
  • אפשר גם להכין יום מראש, להניח במקרר עד להכנה. 
  • מהבצק הזה אפשר להכין רולדות טעימות עם מילויים שונים.
  • מהכמות הזו יוצאות כ- 30-35 יחידות, אפשר להכפיל כמויות
  • עדיף להשתמש בקמח תופח שנותן מרקם פריך לעוגיות 

מצרכים:

  1. 1/2  קילו קמח תופח מנופה
  2.  1 חבילה מרגרינה של 200 גרם רכה בטמפרטורת החדר (לא נוזלית)
  3. 2  חלמונים מביצים בגודל M 
  4.  1/2 כוס סוכר
  5.  1/4 כוס מיץ תפוזים
  6.  1 סוכר וניל

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר: מיץ, חלמונים, סוכר, סוכר וניל ולערבל ביחד, להוסיף מרגרינה ולהבליע בתערובת
  2. להוסיף את הקמח בפעמיים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם הבצק לא התאחד, אפשר להוסיף מעט מים
  3. לכסות בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה
  4. לחמם תנור ל-170  מעלות, לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים
  5. למלא במילוי שאוהבים, לסגור לצורת אוזן המן
  6. לאפות 1/4 שעה עד 20 דקות רק עד שמזהיבים, לקרר, לפזר מעל אבקת סוכר ולשמור בקופסא סגורה

אפשר להשתמש במילויים שונים:

  • ממרח חלבה (מוכן) מעורב עם אגוזים קצוצים
    ממרח חלבה מעורב עם שוקולד שחר
    ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים
    ממרח נוטלה
    מילוי פרג – אפשר להשיג מילוי מוכן
    ממרח לוטוס   
 
 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים