היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט מקמח מלא עם ריבת תות וקוקוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

זוכרים את הפיצה  והרולדות שהכנתי מהקמחים שקבלתי מחוות הר סיני? הפעם הכנתי טארט ריבת תות שדה וקוקוס וגם הפעם השתמשתי בקמח חיטה מלא.  כאן תקראו את כל הפרטים על סוגי הקמחים, מה מכילים? היכן להשיג? מחירים ועוד..

  • לא יודעת אם מתאים לבצק מקמח לבן בלבד, כאן זה חצי חצי
  • המתכון לתבנית טארט 24.
  • אפיה ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 30-35 דקות עד שהבצק שחום
  • תעבדו תמיד עם בצק קר, אם אתם מרגישים שהבצק התחמם תכניסו למקרר 

מצרכים:

  1. 175 גרם קמח מלא + 175 גרם קמח רגיל ו- 1/2 שקית אבקת אפיה
  2. 2 כפות סוכר
  3. 100 גרם חמאה מהמקרר
  4. 1/2 כוס חלב
  5. 1/4 כוס שמן
  6. צנצנת ריבת תות שדה וחצי כוס קוקוס – לערבב ביחד בקערית 

הכנה

  1. להכניס למעבד מזון: קמחים, אבקת אפיה, סוכר וחמאה לעבד בפולסים עד לקבלת פירורים
  2. להוסיף חלב ושמן ולאחד עד לקבלת בצק אחיד, לא לעבד יותר מדי
  3. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה, במידה ולא התאחד, תוסיפו מעט חלב
  4. לאסוף לניילון נצמד,לאחד ולשטח את הבצק, לשמור במקרר בערך שעה
  5. להוציא לרדד מעט יותר מגודל התבנית, להניח בתבנית, את השאריות לאסוף ולהכניס למקפיא
  6. בעזרת מזלג לעשות חורים בתחתית, כדי שהבצק לא יתרומם באפיה
  7. לפזר את הריבה מעל הטארט, ליישר, להכניס למקרר לעשר דקות
  8. לחמם תנור ל- 180 מעלות – אני מחממת לפני שמכניסה למקרר, תלוי בתנור
  9. להוציא את התבנית, לפזר מעל עם מגרדת את הבצק ששמרנו במקפיא
  10. לאפות 30-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, אל תייבשו את הטארט
  11. אני עוטפת את הטארט בשקית וכך שומרת  

 תערובת הריבה והקוקוס

הקמח שהשתמשתי בו

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים