מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט מקמח מלא עם ריבת תות וקוקוס

זוכרים את הפיצה  והרולדות שהכנתי מהקמחים שקבלתי מחוות הר סיני? הפעם הכנתי טארט ריבת תות שדה וקוקוס וגם הפעם השתמשתי בקמח חיטה מלא.  כאן תקראו את כל הפרטים על סוגי הקמחים, מה מכילים? היכן להשיג? מחירים ועוד..

  • לא יודעת אם מתאים לבצק מקמח לבן בלבד, כאן זה חצי חצי
  • המתכון לתבנית טארט 24.
  • אפיה ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 30-35 דקות עד שהבצק שחום
  • תעבדו תמיד עם בצק קר, אם אתם מרגישים שהבצק התחמם תכניסו למקרר 

מצרכים:

  1. 175 גרם קמח מלא + 175 גרם קמח רגיל ו- 1/2 שקית אבקת אפיה
  2. 2 כפות סוכר
  3. 100 גרם חמאה מהמקרר
  4. 1/2 כוס חלב
  5. 1/4 כוס שמן
  6. צנצנת ריבת תות שדה וחצי כוס קוקוס – לערבב ביחד בקערית 

הכנה

  1. להכניס למעבד מזון: קמחים, אבקת אפיה, סוכר וחמאה לעבד בפולסים עד לקבלת פירורים
  2. להוסיף חלב ושמן ולאחד עד לקבלת בצק אחיד, לא לעבד יותר מדי
  3. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה, במידה ולא התאחד, תוסיפו מעט חלב
  4. לאסוף לניילון נצמד,לאחד ולשטח את הבצק, לשמור במקרר בערך שעה
  5. להוציא לרדד מעט יותר מגודל התבנית, להניח בתבנית, את השאריות לאסוף ולהכניס למקפיא
  6. בעזרת מזלג לעשות חורים בתחתית, כדי שהבצק לא יתרומם באפיה
  7. לפזר את הריבה מעל הטארט, ליישר, להכניס למקרר לעשר דקות
  8. לחמם תנור ל- 180 מעלות – אני מחממת לפני שמכניסה למקרר, תלוי בתנור
  9. להוציא את התבנית, לפזר מעל עם מגרדת את הבצק ששמרנו במקפיא
  10. לאפות 30-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, אל תייבשו את הטארט
  11. אני עוטפת את הטארט בשקית וכך שומרת  

 תערובת הריבה והקוקוס

הקמח שהשתמשתי בו

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים