היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

רולדות מבצק פריך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מכירים את זה שאתם רוצים להכין משהו, מחפשים את המתכון ולא מוצאים? ככה זה עם מתכונים ישנים, אגב, גם מסיבה זו פתחתי את הבלוג כדי לשמר את המתכונים שלי… בקיצור רציתי להכין רולדות ולא רציתי לקחת מתכונים אחרים ואת המתכון שלי לא מצאתי… והנה בחיפוש אחרי מתכון אחר, מצאתי אותו… יש….


כמה הערות:

  1. מהמתכון מכינים 6 רולדות, אפשר להקטין כמויות
  2. המתכון קל והבצק יוצא פריך וטעים (בגלל המרגרינה שמהווה חלק חשוב בבצק)
  3. אפשר להחליף מרגרינה אחת במיץ תפוזים ושמן (3/4 כוס מכל נוזל)
  4. ממלאים באיזה מילוי שאוהבים: ממרח תמרים ומעל אגוזים קצוצים, ממרח נוטלה ומעל אגוזים קצוצים, למרוח ריבה כלשהי, אני אוהבת ריבת תות שדה ומעל לפזר קוקוס, או למרוח ממרח לוטוס, ממרח שוקולד השחר. בקיצור מה שאתם אוהבים.

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 2 חבילות אבקת אפיה
  3. 1 כוס סוכר
  4. 2 חבילות מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר
  5. 1.5 כוסות מים, אם לא יוצא רך, להוסיף עוד קצת מים
  6. מילוי שאוהבים

הכנה:

  1. להכניס את כל חומרי הבצק מ-1-5 למיקסר וללוש לאט עד שמתקבל בצק רך וגמיש
  2. להניח את הבצק במקרר לחצי שעה למנוחה
  3. להעביר למשטח עבודה, לחלק ל-6 חלקים
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות
  5. לרדד, למרוח ממרח שבחרתםלגלגל לרולדה ולהניח בתבנית מתאימה, למרוח מעל ביצה
  6. לאפות בערך 40 דקות עד לקבלת גוון זהוב
  7. לקרר ולחתוך בעדינות לפרוסות יפות
  8. לשמור במיכל סגור 




שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

  1. מה דעתך על המרת המרגרינה בחמאה? אני לא סובל מרגרינה ואוהב את טעם החמאה מאוד. כשרות איננה בתחום הענין שלי בכלל.
    נשמע פנטסטי, ואולי אכין עם הנכדה היפה שלי היום.

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: