קצת עלי

ברוכים הבאים לבלוג שלי, מאחלת לכם הנאה.

אני נשואה + ארבעה ילדים + חמישה נכדים.

עבדתי במשרד המשפטים עובדת מדינה, כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת: בלוגרית, רוקדת, מטיילת, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות טונה עם שעועית ירוקה ברוטב

  • כל מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת דגים, בכל הצורות ובכל הזדמנות שיש לי אני אוכלת דגים. דווקא טונה אני פחות אוהבת, למרות שאני יודעת שיש הרבה שאוהבים טונה ולא אוהבים דגים. לי הטונה לא טעימה בצורה הטבעית שלה, אבל אם משדכים לה מצרכים נוספים ועושים ממנה משהו אחר, למשל קציצות, זה כבר משהו אחר.
  • אז כדי שהמשהו האחר הזה יהיה גם מעניין וגם טעים,  קבלו מתכון לקציצות טונה, טעים ומהיר הכנה מתאים לילדים ומבוגרים..
  • אפשר להוסיף לתערובת תירס מקופסא.
  • הטונה צריכה להיות בשמן (לסנן את השמן), לא משנה של איזה חברה
  • אני השתמשתי בשתי קופסאות שזה בערך ל-20 כדורים קטנים, אפשר להגדיל/להקטין כמויות.

מצרכים:

  1. 2 קופסאות טונה
  2. 2 ביצים שלמות
  3. 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  4. 2 בצלים קצוצים
  5. 4  עד 5 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
  6. 2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
  7. מעט מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום
  8. חבילה שעועית ירוקה, אני השתמשתי בסנפרוסט
  9. לרוטב: בצל גדול קצוץ, קופסא של רסק עגבניות, 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כורכום
  10. אם לא מיועד לילדים, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף  ופלפל שחור
  11. להכין מים רתוחים

הכנה

  1. להכניס לקערה את כל המצרכים מ-1-7, לערבב לעיסה אחידה
  2. להכניס למקרר לחצי שעה לאחד טעמים
  3. לאחר מכן, ליצור קציצות, לטגן מעט עד להשחמה, להוציא לצלחת – בשלב הזה אפשר לאכול אותן גם ככה הן טעימות מאוד, להניח בצלחת בצד
  4. להכנת הרוטב:
  5. בסיר מתאים ורחב שיכיל את כל הקציצות בשכבה אחת משחימים את הבצל
  6. מוסיפים רסק ותבלינים ומערבבים מעט, מוסיפים את השעועית ומערבבים ביחד
  7. מוסיפים את המים שהרתחנו, מערבבים, בודקים תיבול, אם חסר מלח, תוסיפו אבל מעט כי בקציצות כבר שמנו מלח לבשל בערך חמש דקות.
  8. להוסיף את הקציצות, אחת אחד ובעדינות עד שכל הקציצות בתוך הרוטב.
  9. לא לערבב בכף, לנענע את הסיר, לכסות במכסה ולבשל על אש קטנה רבע שעה…

                                                                                                  ,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך...

חלות ולחמניות

אני מכינה חלות בכל יום שישי, אוהבת את הריח שמתפשט בבית. בכל פעם אני מכינה עם החלות, לחמניות בצורות שונות. את המתכון לקחתי מהספר של

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים