היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת שוקולד, קצפת ושוקולד – או עוגת קרמבו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני לא יודעת למה קוראים לעוגה הזו עוגת קרמבו, היא אפילו לא מזכירה קרמבו. מה שלא יהיה העוגה הזו טעימה בטירוף, קלה להכנה וקוצרת מחמאות.. אז למה שלא תכינו?
מצרכים לתחתית והכנה:

  1. 5 ביצים מופרדות 
  2. 1 כוס סוכר
  3. אינסטנט פודינג שוקולד
  4. 2 כפות שמן
מצרכים לקצפת:
  1. 2 שמנת מתוקה (500 גרם)
  2. 1 חבילה אינסטנט פודינג גוניל
  3. 1 כוס חלב

מצרכים לציפוי השוקולד:

  1. 1 שמנת  מתוקה (250 גרם) 
  2. 250 גרם שוקולד חלב/מריר מה שאוהבים
  3. 1 כפית שמן

הכנה:

מכינים קודם את ציפוי השוקולד:
בקערת זכוכית שוברים את השוקולד, מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את השמן מערבבים ושומרים מכוסה במקרר.


לחמם תנור ל-180 מעלות

  1. להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצפת יציבה
  2. להוסיף בעדינות בעזרת מרית את החלמונים, פודינג שוקולד ושמן ולערבב היטב
  3. לשפוך לתבנית ולאפות 20 דקות = לקרר
  4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה
  5. לשפוך על העוגה, מעליה לשפוך את השוקולד שמחכה לנו במקרר
  6. להכניס למקרר עד להתגבשות

















שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים