כמה הערות:
- המתכון לחצי קילו אפשר להכפיל כמויות, מחצי קילו אני מכינה 3 רולדות
- המתכון קל והבצק יוצא פריך וטעים (בגלל המרגרינה שמהווה חלק חשוב במרקם של הבצק).
- ממלאים בכל מילוי שאוהבים: ממרח תמרים ואגוזים קצוצים, נוטלה ואגוזים קצוצים, ריבה כלשהי, אני אוהבת ריבת תות שדה ומעל לפזר אגוזים או קוקוס, ממרח לוטוס, שוקולד השחר. בקיצור מה שאתם אוהבים…
- אפשר להשתמש בכל סוג של מרגרינה. אם רוצים חלבי, אפשר חמאה.
- מתכון למגולגלות מקמח כוסמין מלא כאן
מצרכים:
- 1/2 קילו קמח מנופה + אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר + 1 סוכר וניל
- 1 חבילה מרגרינה או חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים או ריצ' או שמנת מתוקה לחלבי
- 1/4 כוס שמן
- מילוי שאוהבים כמו שמפורט למעלה.
הכנה:
- להכניס את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר או למעבד מזון וללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
- לאסוף את הבצק ביד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מנוחה.
- להעביר למשטח עבודה, לחלק ל-3 חלקים.
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- בגלל שהבצק רך כדאי לרדד בין שני דפי אפייה
- למרוח ממרח ומילוי שבחרתם, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית מתאימה, ליצור פסים בסכין לפני האפייה כדי שיהיה לנו קל לאחר האפייה לפרוס.
- לאפות בערך 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
- לקרר ולחתוך בעדינות לפרוסות יפות.
- לשמור במיכל סגור.