מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

המגולגלות שלי

כמה הערות:

  1. המתכון לחצי קילו אפשר להכפיל כמויות, מחצי קילו אני מכינה 3 רולדות
  2. המתכון קל והבצק יוצא פריך וטעים (בגלל המרגרינה שמהווה חלק חשוב במרקם של הבצק).
  3. ממלאים בכל מילוי שאוהבים: ממרח תמרים ואגוזים קצוצים, נוטלה ואגוזים קצוצים, ריבה כלשהי, אני אוהבת ריבת תות שדה ומעל לפזר אגוזים או קוקוס, ממרח לוטוס, שוקולד השחר. בקיצור מה שאתם אוהבים…
  4. אפשר להשתמש בכל סוג של מרגרינה. אם רוצים חלבי, אפשר חמאה.
  5. מתכון למגולגלות מקמח כוסמין מלא כאן

מצרכים:

  1. 1/2 קילו קמח מנופה + אבקת אפיה
  2. 1/2 כוס סוכר + 1 סוכר וניל
  3. 1 חבילה מרגרינה או חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  4. 1/2 כוס מיץ תפוזים או ריצ' או שמנת מתוקה לחלבי
  5. 1/4 כוס שמן
  6. מילוי שאוהבים כמו שמפורט למעלה.

הכנה:

  1. להכניס את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר או למעבד מזון וללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  2. לאסוף את הבצק ביד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מנוחה.
  3. להעביר למשטח עבודה, לחלק ל-3 חלקים.
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  5. בגלל שהבצק רך כדאי לרדד בין שני דפי אפייה
  6. למרוח ממרח ומילוי שבחרתם, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית מתאימה, ליצור פסים בסכין לפני האפייה כדי שיהיה לנו קל לאחר האפייה לפרוס.
  7. לאפות בערך 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  8. לקרר ולחתוך בעדינות לפרוסות יפות.
  9. לשמור במיכל סגור. 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים