היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

המגולגלות שלי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מכירים את זה שאתם רוצים להכין משהו, מחפשים את המתכון ולא מוצאים? ככה זה עם מתכונים ישנים, אגב, גם מסיבה זו פתחתי בלוג, כדי לשמר את המתכונים שלי… בקיצור רציתי להכין רולדות ולא רציתי לקחת מתכונים אחרים ואת המתכון שלי לא מצאתי… והנה בחיפוש אחרי מתכון אחר, מצאתי אותו… יש….

כמה הערות:

  1. המתכון לחצי קילו אפשר להכפיל כמויות, מהמתכון יוצאות 3 רולדות
  2. המתכון קל והבצק יוצא פריך וטעים (בגלל המרגרינה שמהווה חלק חשוב בבצק).
  3. ממלאים באיזה מילוי שאוהבים: ממרח תמרים ומעל אגוזים קצוצים, ממרח נוטלה ומעל אגוזים קצוצים, ריבה כלשהי, אני אוהבת ריבת תות שדה ומעל לפזר אגוזים או קוקוס, למרוח ממרח לוטוס, ממרח שוקולד השחר. בקיצור מה שאתם אוהבים…

מצרכים:

  1. 1/2 קילו קמח מנופה + אבקת אפיה
  2. 1/2 כוס סוכר ועוד 1 כף גדושה
  3. 1 חבילה מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר
  4. 3/4 כוס מיץ תפוזים
  5. 1 סוכר וניל
  6. 1/4 כוס שמן
  7. מילוי שאוהבים

הכנה:

  1. להכניס את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר להתחיל בלישה איטית עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק לא נאסף ומתאחד, תוסיפו עוד קצת מיץ.
  2. לאסוף את הבצק ביד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מנוחה.
  3. להעביר למשטח עבודה, לחלק ל-3 חלקים.
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  5. לרדד, אם קשה לרדד כי הבצק רך, תניחו בין שני דפי אפיה
  6. למרוח ממרח ומילוי שבחרתם, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית מתאימה, ליצור פסים בסכין לפני האפייה כדי שיהיה לנו קל לאחר האפייה לפרוס.
  7. לאפות בערך 40 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  8. לקרר ולחתוך בעדינות לפרוסות יפות.
  9. לשמור במיכל סגור. 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »