אני אוהבת את השילוב של ריבה וגבינה והחלטתי להכין פאי עם הטעמים האלה.
מצרכים:
- 240 גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 160 גרם חמאה או מרגרינה קרה בקוביות
- 80 גרם אבקת סוכר/סוכר
- 1 סוכר וניל או גרידת לימון, מה שאוהבים
- מעבדים את החומרים במעד מזון או במיקסר בוו גיטרה עד לפירורים
- מוסיפים 1 ביצה 1-2 כפות מים קרים או חלב ולעבד עד שנוצר בצק ולא יותר
- לשטח את הבצק מעט, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כרבע שעה במקרר
- להוציא, לרדד על תבנית פאי לאפות אפייה עיוורת חלקית.
בינתיים להכין את המילוי:
- חצי קילו גבינה לאפיה – השתמשתי בגבינה כנען
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 120 גרם סוכר
- סוכר וניל
- גרידת לימון מלימון אחד
- 25 גרם קורנפלור
- 1/2 מיכל ריבת תות שדה
- לערבב את כל המצרכים ביחד, בקערה לקבלת תערובת חלקה
- להוציא את הטארט למרוח ריבה בתחתית ומעל לשפוך את המילוי
- להכין שטרוייזל
- 40 גרם חמאה, 80 גרם קמח, 40 גרם סוכר כפית סוכר וניל
- לערבב ידנית את השטרויזל ולפזר מעל מילוי הגבינה
- לאפות 180 מעלות כ-40 דקות
- לשמור במקרר…