מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פאי גבינה, ריבת תות שדה ושטרוייזל

אני אוהבת את השילוב של ריבה וגבינה והחלטתי להכין פאי עם הטעמים האלה.

מצרכים:

  • 240 גרם קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 160 גרם חמאה או מרגרינה קרה בקוביות
  • 80 גרם אבקת סוכר/סוכר
  • 1 סוכר וניל או גרידת לימון, מה שאוהבים
  • מעבדים את החומרים במעד מזון או במיקסר בוו גיטרה עד לפירורים
  • מוסיפים 1 ביצה 1-2 כפות מים קרים או חלב ולעבד עד שנוצר בצק ולא יותר
  • לשטח את הבצק מעט, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כרבע שעה במקרר
  • להוציא, לרדד על תבנית פאי לאפות אפייה עיוורת חלקית.

בינתיים להכין את המילוי:

  • חצי קילו גבינה לאפיה – השתמשתי בגבינה כנען
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • סוכר וניל
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 25 גרם קורנפלור
  • 1/2 מיכל ריבת תות שדה
  • לערבב את כל המצרכים ביחד, בקערה לקבלת תערובת חלקה
  • להוציא את הטארט למרוח ריבה בתחתית ומעל לשפוך את המילוי
  • להכין שטרוייזל
  • 40 גרם חמאה, 80 גרם קמח, 40 גרם סוכר כפית סוכר וניל
  • לערבב ידנית את השטרויזל ולפזר מעל מילוי הגבינה
  • לאפות  180 מעלות כ-40 דקות
  • לשמור במקרר…

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים