היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

פאי גבינה, ריבת תות שדה ושטרוייזל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני אוהבת את השילוב של ריבה וגבינה והחלטתי להכין פאי עם הטעמים האלה.

מצרכים:

  • 240 גרם קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 160 גרם חמאה או מרגרינה קרה בקוביות
  • 80 גרם אבקת סוכר/סוכר
  • 1 סוכר וניל או גרידת לימון, מה שאוהבים
  • מעבדים את החומרים במעד מזון או במיקסר בוו גיטרה עד לפירורים
  • מוסיפים 1 ביצה 1-2 כפות מים קרים או חלב ולעבד עד שנוצר בצק ולא יותר
  • לשטח את הבצק מעט, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כרבע שעה במקרר
  • להוציא, לרדד על תבנית פאי לאפות אפייה עיוורת חלקית.

בינתיים להכין את המילוי:

  • חצי קילו גבינה לאפיה – השתמשתי בגבינה כנען
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • סוכר וניל
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 25 גרם קורנפלור
  • 1/2 מיכל ריבת תות שדה
  • לערבב את כל המצרכים ביחד, בקערה לקבלת תערובת חלקה
  • להוציא את הטארט למרוח ריבה בתחתית ומעל לשפוך את המילוי
  • להכין שטרוייזל
  • 40 גרם חמאה, 80 גרם קמח, 40 גרם סוכר כפית סוכר וניל
  • לערבב ידנית את השטרויזל ולפזר מעל מילוי הגבינה
  • לאפות  180 מעלות כ-40 דקות
  • לשמור במקרר…
Translate »