מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בקלאווה מבצק פילוי במילוי אגוזים ושקדים

אני בטוחה שכולכם אוהבים בקלאווה, משום מה חושבים שההכנה מסובכת, אבל ממש לא, ההכנה קלה מאוד. הבקלאווה מתאימה לכל עונות השנה, במיוחד לסיום הצום, משהו מתוק ליד הכוס תה שלכם…

הוראות מקדימות:

  • להפשיר חבילה של דפי פילו לילה מראש במקרר
  • לטחון או לגרוס את האגוזים והשקדים למרקם שאתם אוהבים, עבה, דק, מה שבא לכם ו
  • לערבב אותם בקערה עם סוכר – להשאיר מעט מהתערובת לקישוט
  • להכין תבנית אפיה של התנור מרופדת בנייר אפייה 
  • לחמם תנור ל- 180מעלות 
  • לאחר האפייה ולאחר שהרולדות התקררו, אני מוציאה מהתבנית ושומרת בתבנית אפייה אחרת מרופדת בנייר אפייה

מצרכים:

  • 1 חבילה בצק פילו
  • 1/2 חבילה חמאה מומסת, אם יהיה צורך בעוד, אפשר להכין
  • 3 כוסות של שקדים ואגוזים (אפשר פיסטוקים טחונים)
  • 1/2 כוס סוכר חום או סוכר דמררה

לסירופ סוכר:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים
  • מיץ מלימון אחד בינוני 

הכנה:

  • להניח הדפים על משטח עבודה, לכסות במגבת רטובה, על מנת שאפשר יהיה לשלוף את הדפים בקלות
  • לקחת עלה, להניח על משטח עבודה משומן במעט חמאה, למרוח חמאה על העלה
  • להוסיף עוד עלה ולשמן, ככה לעשות עם עלה נוסף (3 בסה"כ)
  • לפזר מילוי בקצה של העלה שקרוב אלינו
  • לגלגל לרולדה, להקפיד שהמילוי לא יצא מהקצוות, להניח בתבנית
  • ככה לעשות עם כל העלים, בכל רולדה יהיו לנו שלושה עלים
  • כשהרולדות בתבנית, לפני האפייה, לחתוך לפרוסות עם סכין משוננת
  • לאפות בין 40 ל-45 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב

בינתיים וכשהרולדות בתנור, להכין את הסירופ:
בסיר מתאים להרתיח מים סוכר ולימון, לבשל בערך 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך, לקרר
כשהרולדות מוכנות, להוציא מהתנור ולשפוך מעל את הסירופ, להקפיד לשפוך על כל הרולדות
לפזר מעל אגוזים, לשמור כמו שכתבתי למעלה.

 
 
 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: