היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות ירק – עיג'ה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לקציצות האלה אנחנו קוראים עיג'ה, כל פעם אני מכינה עם בלילה אחרת: תפוחי אדמה, גזר וקישואים, תפוחי אדמה, עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך) ועוד, יש אינספור אפשרויות.

המתכון הפעם הוא קציצות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הקציצות לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון

מצרכים:

  1. 3 תפוחי אדמה בינוניים
  2. 2 קישואים בינוניים  
  3. 2 בצלים בינוניים 
  4. 2 ביצים שלמות 
  5. ½ כוס קמח 
  6. צרור של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים 
  7. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים – רק החלק הירוק 
  8. מלח ופלפל שחור לפי הטעם 
  9. שמן לטיגון 

הכנה:

  1. לגרד במגרדת את תפוחי האדמה והבצל, אפשר במעבד מזון, אבל להקפיד לא לרסק יותר מידי, להניח במסננת להגיר נוזלים 
  2. לסחוט את הנוזלים ביד עד שהתערובת יבשה 
  3. להעביר לקערה, להוסיף ביצים, קמח, עלי מנגולד, עשבי תיבול ותבלינים  
  4. לערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה מעט 
  5. לתת לתערובת לנוח כחצי שעה 
  6. להכין מחבת מתאימה לשפוך שמן מעט עמוק 
  7. באמצעות שתי כפות לקחת מהתערובת, לטגן משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב 

 

 

 
 
 
 
 
 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: