לקציצות האלה אנחנו קוראים עיג'ה, כל פעם אני מכינה עם בלילה אחרת: תפוחי אדמה, גזר וקישואים, תפוחי אדמה, עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך) ועוד, יש אינספור אפשרויות.
המתכון הפעם הוא קציצות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הקציצות לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון. אם רוצים בשרי, אפשר להוסיף לתערובת בשר טחון.
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 קישואים בינוניים
- 2 בצלים בינוניים
- 3 ביצים שלמות
- ½ כוס קמח
- צרור של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 1 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים – רק החלק הירוק
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
הכנה:
- לגרד במגרדת את תפוחי האדמה והבצל, אפשר במעבד מזון, אבל להקפיד לא לרסק יותר מידי, להניח במסננת להגיר נוזלים
- לסחוט את הנוזלים ביד עד שהתערובת יבשה
- להעביר לקערה, להוסיף ביצים, קמח, עלי מנגולד, עשבי תיבול ותבלינים (אם בשרי, להוסיף גם את הבשר)
- לערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה מעט
- לתת לתערובת לנוח כחצי שעה
- להכין מחבת מתאימה עם שמן מעט עמוק
- באמצעות שתי כפות לקחת מהתערובת (או בידיים) לטגן משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב
2 תגובות
קציצות ירק נהדרות , מכין אותם 40 שנים.
נראה ככ טעים!!