מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט לימון

אני מאוד אוהבת טארט, שעשוי מבצק שאפשר להכין ממנו טארטים טעימים מכל מיני סוגים
הפעם מתכון לטארט לימון. 

מצרכים לבצק פריך לתבנית טארט 24-26 – להצלחת הבצק, חייבים לשקול את החומרים

  1. 240 גרם קמח רגיל
  2.  1/4 כפית מלח
  3.  160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מרגרינה
  4.  80 גרם סוכר, אם יש אבקת סוכר, עדיף 
  5. 1 ביצה שלמה
הכנה:
  1. מעבדים קמח, מלח, חמאה וסוכר במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה עד לפירורים 
  2. מוסיפים 1 ביצה ומעבדים עד שנוצר בצק ולא יותר
  3. אפשרות להוסיף לבצק: גרידה מ-1 לימון, 1 כפית תמצית וניל
  4. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות, מרדדים את הבצק הפריך ומניחים בתבנית הטארט
  6. מניחים על הבצק נייר אפיה, מעליו קטניות ואופים אפייה עיוורת מלאה עד להזהבת הטארט 
  7. מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיטניות, מברישים שוליים + תחתית בחלבון ומחזירים לחמש דקות בלבד
  8. מוציאים ומניחים בצד להתקרר.  
בזמן שהטארט מתקרר מכינים קרם לימון:
מצרכים:
  1. 250 גרם חלב או חלב פרווה, או ריצ' לקפה, או חלב סויה 
  2. 80 גרם אבקת סוכר 
  3. גרידה מלימון אחד
  4. 100 מ"ל מיץ לימון טרי + 25 גרם קורנפלור לערבב ביחד 
  5. 3 חלמונים, ולערבב כל הזמן, עד להסמכה 
הכנה:
בסיר מתאים, מחממים חלב, אבקת סוכר, גרידת לימון וכל הזמן לערבב
כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים תוך בחישה את תערובת הקורנפלור עם הלימון לערבב היטב וכל הזמן
להוסיף תוך כדי ערבוב חלמונים, כל פעם אחד ולערבב היטב
לבשל הכל ביחד 5 דקות, לקרר 
לצקת על הטארט האפוי, לקרר לחלוטין ולהכניס למקרר   










תגובה אחת

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: