מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה עם גבינה מיוחדת של השף הלבן בציפוי פטל

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה, עוגת הגבינה שלי לא צנחה ועלתה יפה, הודות לבלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן. גם אתם רוצים להכין? בואו נכין.
מצרכים: 
  1. 7 ביצים מופרדות בגודל L
  2. 750 גרם גבינה לבנה 5%
  3. 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
  4. 1 שמנת רגילה
  5. 1 כוס סוכר
  6. רבע כפית מלח
  7. סיר של ג'חנון
  8. לציפוי: אריזה של פטל (במקפיא בסופרים) + 3 כפות קורנפלור + 1/2 כוס מים קרים

הכנה:

  1. להניח בתחתית הסיר נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית, לשמן 
  2. לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס תבנית של התנור עם מים 
  3. לטרוף חלמונים, להוסיף גבינה ושמנת, לערבב היטב
  4. להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
  5. להקציף היטב חלבונים, להוסיף סוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
  6. להוסיף כל פעם כמות קטנה מהקצפת לקערת החלמונים ולקפל ביחד
  7. לאחר שהוספנו את כל הקצפת, לערבב היטב לתערובת אחידה
  8. לשפוך את התערובת לסיר
  9. להניח בזהירות בתוך התבנית עם המים בתנור
  10. לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
  11. לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר
  12. להכין את הציפוי: לערבב מים קרים עם קורנפלור, להרתיח
  13. להוסיף את הפטל, לערבב ביחד, אם סמיך, להוסיף מעט מים
  14. לבשל 2-3 דקות לא יותר, לרסק עם בלנדר מוט ולשפוך על העוגה…
 
 
 
 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים