מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט אגוזי פקאן

טארט הוא מאפה מתוק/מלוח שדומה לפאי, השוני ביניהם הוא שהחלק העליון של הטארט פתוח ולא מכוסה בבצק. בסיס הטארט תמיד יהיה מבצק פריך. הבצק הזה, מתאים לכל סוגי הטארטים, אפשר להכין מראש ולהקפיא

מצרכים לטארט בסיסי – חובה לשקול את המצרכים:

  1. 240 גרם קמח 
  2. 1/4 כפי מלח 
  3. 160 גרם חמאה או מרגרינה קרה בקוביות 
  4. 80 גרם אבק סוכר 
  5. אפשר להוסיף גרידת לימון 
  6. פירורי ביסקוויטים או עוגיות
  7. 200-300 גרם אגוזים, רצוי אגוזי פקאן
  8. לעבד את החומרים במעבד מזון או במיקסר וו גיטרה עד לפירורים 
  9. להוסיף: 1 ביצה, 1-2 כפות מים קרים או חלב 
  10. לעבד עד שנוצר בצק ולא יותר 
  11. לאסוף ולשטח מעט את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולקרר רבע שעה במקרר 

המצרכים למילוי והכנה:

  1. 2 ביצים – טורפים קלות, להוסיף:
  2. 150 גרם סירופ מייפל 
  3. 50 גרם סוכר אפשר סוכר חום 
  4. 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפי תמצית וניל, 1 כפית ליקר אגוזים או שקדים 
  5. 1 כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים קרים 
  6. לערבב הכל בעזרת מטרפה, לא להקציף
  7. אם הבלילה לא חלקה – לסנן אותה לתוך כלי נוח למזיגה 

לחמם תנור ל-170 מעלות לשמן תבנית טארט בגודל 26

  1. להוציא את הבצק מהמקרר, לחמם מעט עם הידיים ולרדד לעלה בגובה התבנית
  2. להניח בתבנית, להדק את הבצק לתבנית גם מסביב 
  3. לפזר על התחתית עד לגובה חצי, פירורי בסקויטים או עוגיות 
  4. מעליהם, לסדר במעגלים את הפקאנים
  5. ליצוק בזהירות את הבלילה מעל, לנער התבנית על השיש כדי להוציא בועות. 
  6. לוודא שכל האגוזים כוסו כדי שלא ישרפו ולא לעבור עם הבלילה את גובה הטארט כדי שהבלילה לא תגלוש 
  7. לאפות עד להזהבה.  

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים