אני אוהבת מאוד תפוחי אדמה, בעצם מי לא? המתכון הזה קל להכנה והתוצאה טעימה ותודו שגם יפה. צולים את תפוחי האדמה כשהם מצופים בשמן (אפשר רגיל אפשר שמן זית) ותבלינים והכי טעים זה לאכול אותם מיד לאחר שהם יוצאים מהתנור. אם נשאר, לעטוף בניילון נצמד ולמקרר. עדיף לחמם בתנור/טוסטר כמה דקות, לא במיקרו.
עדיף להשתמש בתפוחי אדמה קטנים או בינוניים ואז הם מוכנים מהר יותר, לי היו גדולים. כדי לוודא שהם מוכנים, פשוט לנעוץ סכין חדה, אם רכים, מוכנים.
מצרכים:
תבנית מתאימה שתכיל את כל התפוחי אדמה. תניחו ותבדקו לפני שתפרסו אותן.
תפוחי אדמה עם הקליפה שטופים היטב. הכמות לפי מספר הסועדים, 1-2 לסועד.
לערבב שמן ותבלינים, אני השתמשתי בתערובות של חברת נפטון שקבלתי לסקירה.
למי שאין את התערובות האלה: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור.
הכנה
לחמם תנור ל- 200 מעלות
ליצירת מניפה:
לוקחים תפו"א, משחילים בשליש שלו קיסם מעץ, על מנת שנוכל לחתוך לא עד סוף ולחתוך למניפות
להבריש בין המניפות עם מברשת ומה שנשאר, לשפוך מעל
להכניס לתנור לאפיה של שעה בערך עד שמוכנים.
מגישים עם קבב, עוף,
התערובות שבהן השתמשתי