היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

מניפות תפוחי אדמה בתנור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני אוהבת מאוד תפוחי אדמה, בעצם מי לא? המתכון הזה קל להכנה והתוצאה טעימה ותודו שגם יפה. צולים את תפוחי האדמה כשהם מצופים בשמן (אפשר רגיל אפשר שמן זית) ותבלינים והכי טעים זה לאכול אותם מיד לאחר שהם יוצאים מהתנור. אם נשאר, לעטוף בניילון נצמד ולמקרר. עדיף לחמם בתנור/טוסטר כמה דקות, לא במיקרו.

עדיף להשתמש בתפוחי אדמה קטנים או בינוניים ואז הם מוכנים מהר יותר, לי היו גדולים. כדי לוודא שהם מוכנים, פשוט לנעוץ סכין חדה, אם רכים, מוכנים.

מצרכים:

תבנית מתאימה שתכיל את כל התפוחי אדמה. תניחו ותבדקו לפני שתפרסו אותן.

תפוחי אדמה עם הקליפה שטופים היטב. הכמות לפי מספר הסועדים, 1-2 לסועד.

לערבב  שמן ותבלינים, אני השתמשתי בתערובות של חברת נפטון שקבלתי לסקירה.

למי שאין את התערובות האלה: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור.

הכנה

לחמם תנור ל- 200 מעלות

ליצירת מניפה:

לוקחים תפו"א, משחילים בשליש שלו קיסם מעץ, על מנת שנוכל לחתוך לא עד סוף ולחתוך למניפות

להבריש בין המניפות עם מברשת ומה שנשאר, לשפוך מעל

להכניס לתנור לאפיה של שעה בערך עד שמוכנים.

מגישים עם קבב, עוף,

התערובות שבהן השתמשתי

Translate »