היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

חלות ולחמניות וגם חלת מפתח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מהכמות הזו אפשר להכין:

  • 2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק
  • 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)
  • או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו
  • או לחמניות קטנות

מצרכים:

  1. 500 גרם קמח מנופה
  2. 15 גרם שמרים – 2 כפות שטוחות
  3. 2 כפות דבש – אם מכינים לראש השנה
  4. 50 גרם סוכר – 1/4 כוס
  5. 2 ביצים שלמות
  6. 25 גרם מרגרינה או חמאה
  7. 35 גרם שמן קנולה – קצת פחות מרבע כוס
  8. 180 גרם מים או חלב – כוס חד פעמית מלאה
  9. 5 גרם מלח – 1 כפית שטוחה
  10. 1 ביצה טרופה
  11. שומשום או שקדים מולבנים לקישוט

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
  2. ללוש 2 דקות על מהירות איטית
  3. אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, להתפיח מכוסה בערך שעה
  4. להוציא למשטח עבודה ולהכין צורות שאוהבים
  5. להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים ולהתפיח עוד חצי שעה
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.
Translate »