מהכמות הזו אפשר להכין:
- 2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק
- 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)
- או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו
- או לחמניות קטנות
מצרכים:
- 500 גרם קמח מנופה
- 15 גרם שמרים (2 כפות שטוחות)
- 2 כפות דבש – אם מכינים לראש השנה
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 2 ביצים שלמות
- 25 גרם מרגרינה או חמאה
- 35 גרם שמן קנולה (קצת פחות מרבע כוס)
- 180 גרם מים או חלב (כוס חד פעמית שתיה קרה מלאה)
- 5 גרם מלח (1 כפית שטוחה)
- 1 ביצה טרופה
- שומשום או שקדים מולבנים לקישוט
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
- ללוש 2 דקות על מהירות איטית
- אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, ללוש 7-8 דקות.
- להתפיח מכוסה בערך שעה
- להוציא למשטח עבודה ולהכין צורות שאוהבים
- להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים, לכסות במגבת ולהתפיח ארבעים דקות
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.