מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חלות ולחמניות וגם חלת מפתח

מהכמות הזו אפשר להכין:

  • 2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק
  • 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)
  • או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו
  • או לחמניות קטנות

מצרכים:

  1. 500 גרם קמח מנופה
  2. 15 גרם שמרים (2 כפות שטוחות)
  3. 2 כפות דבש – אם מכינים לראש השנה
  4. 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  5. 2 ביצים שלמות
  6. 25 גרם מרגרינה או חמאה
  7. 35 גרם שמן קנולה (קצת פחות מרבע כוס)
  8. 180 גרם מים או חלב (כוס חד פעמית שתיה קרה מלאה)
  9. 5 גרם מלח (1 כפית שטוחה)
  10. 1 ביצה טרופה
  11. שומשום או שקדים מולבנים לקישוט

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
  2. ללוש 2 דקות על מהירות איטית
  3. אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, ללוש 7-8 דקות.
  4. להתפיח מכוסה בערך שעה
  5. להוציא למשטח עבודה ולהכין צורות שאוהבים
  6. להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים, לכסות במגבת ולהתפיח ארבעים דקות
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים