היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

תבשיל מעולה של קציצות עוף ברוטב עם ירקות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות עוף ברוטב עם אפונה, גזר, עלי מנגולד וכרישה, מנה משביעה אותה תצרפו לאורז לבן ולא תרצו להפסיק לאכול…

מצרכים לקציצות:

  1. חצי קילו חזה עוף טחון (אני טוחנת לבד)
  2. 1 תפו"א בינוני מגורד
  3. 1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  4. 2 שיני שום קצוצות
  5. 1 ביצה שלמה
  6. תבלינים לפי הטעם, עם הדגש על פפריקה מתוקה שתתן צבע לקציצות

מצרכים למרק:

  1. 1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות
  2. 3 גזרים קלופים וחתוכים
  3. 1 כרישה שטופה וחתוכה
  4. 4 עלי מנגולד/תרד קצוצים
  5. 2 כוסות אפונה (סנפרוסט)
  6. 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף, מלח
  7. מים חמים לכיסוי התבשיל

הוראות הכנה:

  • להכניס את כל המצרכים של הקציצות לקערה, לערבב היטב, לתת לנוח חצי שעה
  • בינתיים בסיר מתאים שיתאים לקציצות שלא יהיו אחד על השני, אלא בשכבה אחת:
  • לחמם מעט שמן, להוסיף בצל, לטגן מעט, להוסיף כרישה לערבב לטגן ביחד כמה דקות
  • להוסיף גזר ועלי מנגולד, לערבב
  • להכין כדורים מהתערובת, להכניס לסיר, בין הירקות, ככה לעשות עם כל הכדורים, הכל בשכבה אחת
  • לפזר מעל את התבלינים מעל, לתת לקציצות לקבל טיגון קצר של כמה דקות ואז לשפוך את המים הרותחים
  • להוסיף את האפונה, לנענע את הסיר כדי שהקציצות יהיו בתוך הרוטב
  • לתת רתיחה של 10 דקות ואז להנמיך את האש ולבש עוד חצי שעה

Translate »