קציצות עוף ברוטב עם אפונה, גזר, עלי מנגולד וכרישה, מנה משביעה אותה תצרפו לאורז לבן ולא תרצו להפסיק לאכול…
מצרכים לקציצות:
- חצי קילו חזה עוף טחון (אני טוחנת לבד)
- 1 תפו"א בינוני מגורד
- 1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה שלמה
- תבלינים לפי הטעם, עם הדגש על פפריקה מתוקה שתתן צבע לקציצות
מצרכים למרק:
- 1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות
- 3 גזרים קלופים וחתוכים
- 1 כרישה שטופה וחתוכה
- 4 עלי מנגולד/תרד קצוצים
- 2 כוסות אפונה (סנפרוסט)
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף, מלח
- מים חמים לכיסוי התבשיל
הוראות הכנה:
- להכניס את כל המצרכים של הקציצות לקערה, לערבב היטב, לתת לנוח חצי שעה
- בינתיים בסיר מתאים שיתאים לקציצות שלא יהיו אחד על השני, אלא בשכבה אחת:
- לחמם מעט שמן, להוסיף בצל, לטגן מעט, להוסיף כרישה לערבב לטגן ביחד כמה דקות
- להוסיף גזר ועלי מנגולד, לערבב
- להכין כדורים מהתערובת, להכניס לסיר, בין הירקות, ככה לעשות עם כל הכדורים, הכל בשכבה אחת
- לפזר מעל את התבלינים מעל, לתת לקציצות לקבל טיגון קצר של כמה דקות ואז לשפוך את המים הרותחים
- להוסיף את האפונה, לנענע את הסיר כדי שהקציצות יהיו בתוך הרוטב
- לתת רתיחה של 10 דקות ואז להנמיך את האש ולבש עוד חצי שעה