מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות בשר בקר ברוטב עם בצלצלי שאלוט, הכי אוכל ביתי

לכל אחת ואחד יש שיטה להכנת קציצות ביתיות. גם לי יש. קציצות זה הכי אוכל ביתי. אין מה לפחד מההכנה והבישול. כבר נתקלתי בכאלה שאמרו לי שזה נראה מסובך ולא יצליח ומתפרק ועוד ועוד..
המתכון שלי פשוט והמיוחד בו זה טיגון הבצל לפני הכנסתו לעיסה, מה שנותן לקציצות מרקם עדין וטעים מאוד… והוספת עלי מנגולד.הוראות מקדימות
אפשר ועדיף להכין את תערובת הקציצות לילה לפני ולשמור במקרר
לעבוד עם סיר או מחבת מתאימים, כי אחרי
הטיגון נמשיך את הבישול באותו סיר
מצרכים

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 חבילה של כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
  • 4 עלי מנגולד קצוצים
  • 1 כפית מלח 1 כפית כמון 1 כפית בהרט
  • 3 כפות שמן

לרוטב

  • כ-10 בצלצלי שאלוט
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • מעט מלח לא הרבה, כי יש לנו מלח בתערובת הבשר
  • 1 כף סוכר

הכנה

  • לטגן את הבצל, להניח במסננת להגיר נוזלים ולקרר
  • להכניס לקערה את כל מצרכי הבשר כולל הבצל וללוש עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה, לא ללוש יותר מידי, להניח חצי שעה לאיחוד. כמו שכתבתי למעלה, אפשר להכין לילה מראש ולשמור במקרר..
  • לחמם שמן בסיר או במחבת, להכין כדורים בגודל ובצורה שאוהבים, לטגן משני הצדדים, להשאיר בסיר, לא להוציא, אלא אם כן יש כמות, וצריך לטגן עוד, להוסיף את הבצלצלים ועלי המנגולד
  • לערבב בקערית: מים, רסק מלח וסוכר ולשפוך בזהירות מעל עד לכיסוי. 
  • לנענע את הסיר או המחבת לצדדים על מנת שהכדורים והבצלצלים יתכסו ברוטב. לא לערבב עם כף, כדי לא לפרק את הכדורים. 
  • לאחר שהכל מכוסה ברוטב, להרתיח מעט ולבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה 
  • להגיש עם אורז לבן, פירה, מקרוני… 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים