מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חזרת – למה שלא תכינו בבית?

למה לקנות אם אפשר להכין לבד? חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה, נכון שהתעסקות עם שורש החזרת גורמת לדמעות בעיניים ובאף אבל אפשר להתגבר על זה.

סרטון קצר על ההכנה:

קצת על החזרת למי שלא מכיר:

שורשי החזרת בעלי ריח וטעם חזקים עד כדי שכמו שכתבתי למעלה, הם צורבים את העיניים ואת האף. 

אומרים שהחזרת נחשבת לאנטיביוטיקה טבעית שמעכבת גדילת פטריות וחיידקים.

בכף חזרת אחת יש 6 קלוריות בלבד (אפס אחוז שומן) ושפע של ויטמינים, אשלגן ומגנזיום.

עלי החזרת (שאותם אפשר למצוא בשווקים ממש עכשיו) הם מקור עשיר יותר לוויטמין C. ב-100 גרם עלים יש 200 מיליגרם ויטמין C. עם כל כך הרבה סגולות טובות, למה לוותר? 

מצרכים:

  1. 2–3 שורשים של חזרת בגודל בינוני
  2. 4 סלקים בינוניים
  3. 1/2 כוס חומץ
  4. 1/4 כוס סוכר
  5. 1 כף מלח

הכנה:  אני הכנתי במעבד מזון

  1. לבשל את הסלקים עם הקליפה במים עד להתרככות, לקרר ולקלף. להניח בצד
  2. לקלף את שורשי החזרת, לחתוך לחתיכות קטנות, להכניס למעבד מזון, לרסק היטב
  3. להוסיף סלקים, חומץ מלח וסוכר, להמשיך לרסק ולערבב הכל ביחד 
  4. בסיום, לא לפתוח ישר את המכסה, לחכות מעט שהאדים החזקים של החזרת יתאדו
  5. להכניס לכלי אטום ולשמור במקרר לפחות לכמה שעות לאיחוד טעמים

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים