היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

חזרת – למה שלא תכינו בבית?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אם אתם בין אלה שאוכלים חזרת, למה לקנות אם אפשר להכין לבד? חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה, נכון שהתעסקות עם שורש החזרת גורמת לדמעות בעיניים ובאף אבל אפשר להתגבר על זה.

קצת על החזרת למי שלא מכיר:

שורשי החזרת בעלי ריח וטעם חזקים עד כדי שכמו שכתבתי למעלה, הם צורבים את העיניים ואת האף. 

אומרים שהחזרת נחשבת לאנטיביוטיקה טבעית שמעכבת גדילת פטריות וחיידקים.

בכף חזרת אחת יש 6 קלוריות בלבד (אפס אחוז שומן) ושפע של ויטמינים, אשלגן ומגנזיום.

עלי החזרת (שאותם אפשר למצוא בשווקים ממש עכשיו) הם מקור עשיר יותר לוויטמין C. ב-100 גרם עלים יש 200 מיליגרם ויטמין C. עם כל כך הרבה סגולות טובות, למה לוותר?

מצרכים:

  1. 2–3 שורשים של חזרת בגודל בינוני
  2. 4 סלקים בינוניים
  3. 1/2 כוס חומץ
  4. 1/4 כוס סוכר
  5. 1 כף מלח

הכנה:  אני הכנתי במעבד מזון

  • לבשל את הסלקים עם הקליפה במים עד להתרככות, לקרר ולקלף. להניח בצד
  • לקלף את שורשי החזרת, לחתוך לחתיכות קטנות, להכניס למעבד מזון
  • לרסק היטב את החזרת, להוסיף סלקים, חומץ מלח וסוכר
  • להמשיך לרסק ולערבב הכל ביחד במעבד
  • בסיום, לא לפתוח ישר את המכסה, לחכות מעט שהאדים החזקים של החזרת יתאדו
  • להכניס לכלי אטום ולשמור במקרר לפחות לכמה שעות לאיחוד טעמים
Translate »