למה לקנות אם אפשר להכין לבד? חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה, נכון שהתעסקות עם שורש החזרת גורמת לדמעות בעיניים ובאף אבל אפשר להתגבר על זה.
סרטון קצר על ההכנה:
קצת על החזרת למי שלא מכיר:
שורשי החזרת בעלי ריח וטעם חזקים עד כדי שכמו שכתבתי למעלה, הם צורבים את העיניים ואת האף.
אומרים שהחזרת נחשבת לאנטיביוטיקה טבעית שמעכבת גדילת פטריות וחיידקים.
בכף חזרת אחת יש 6 קלוריות בלבד (אפס אחוז שומן) ושפע של ויטמינים, אשלגן ומגנזיום.
עלי החזרת (שאותם אפשר למצוא בשווקים ממש עכשיו) הם מקור עשיר יותר לוויטמין C. ב-100 גרם עלים יש 200 מיליגרם ויטמין C. עם כל כך הרבה סגולות טובות, למה לוותר?
מצרכים:
- 2–3 שורשים של חזרת בגודל בינוני
- 4 סלקים בינוניים
- 1/2 כוס חומץ
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מלח
הכנה: אני הכנתי במעבד מזון
- לבשל את הסלקים עם הקליפה במים עד להתרככות, לקרר ולקלף. להניח בצד
- לקלף את שורשי החזרת, לחתוך לחתיכות קטנות, להכניס למעבד מזון, לרסק היטב
- להוסיף סלקים, חומץ מלח וסוכר, להמשיך לרסק ולערבב הכל ביחד
- בסיום, לא לפתוח ישר את המכסה, לחכות מעט שהאדים החזקים של החזרת יתאדו
- להכניס לכלי אטום ולשמור במקרר לפחות לכמה שעות לאיחוד טעמים