היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

חביתיות/מציות לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הנה זה בא: כל שנה מחכים לחביתיות האלה, יש להם ביקוש. התערובת פשוטה וממה שיש בבית. לשידרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת גבינות קשות (חמד, צהובה, מה שבא לכם).

אז בואו נתחיל: 

מצרכים:

  1.  5 מצות
  2.  4 ביצים שלמות 
  3. 1 בצל גדול קצוץ 
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה או כוסברה
  5. בצל ירוק קצוץ
  6. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  7. מחבת ושמן לטיגון
  8. אפשרות:1/4 קילו גבינה: חמד/פטה/קשקבל או כל גבינה קשה אחרת

הכנה:

  • לטגן את הבצל במחבת, לסנן מהשמן
  • להכניס לתוך קערה את המצות, לפורר בידיים, לשפוך עליהם מים ומלח להמתין 5 דקות
  • אם רטובות מידי, לסחוט ולסנן את המים
  • להוסיף בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה/כוסברה פלפל שחור ולערבב 
  • אם מוסיפים גבינות להמעיט במלח: לגרד גבינות ולהוסיף, לערבב היטב ולתת לתערובת בערך רבע שעה
  • ליצור קציצות בידיים מעט לחות ולטגן משני הצדדים, להוציא ולהניח על מגבת נייר לספיגת השמן

Translate »