מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חביתיות/מציות לפסח

הנה זה בא: כל שנה מחכים לחביתיות האלה, יש להן ביקוש. התערובת פשוטה וממה שיש בבית. לשידרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת גבינות קשות (חמד, צהובה, מה שבא לכם).

אז בואו נתחיל: 

מצרכים:

  1.  5 מצות
  2.  4 ביצים שלמות 
  3. 1 בצל גדול קצוץ 
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה או כוסברה
  5. בצל ירוק קצוץ
  6. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  7. מחבת ושמן לטיגון
  8. אפשרות:1/4 קילו גבינה: חמד/פטה/קשקבל או כל גבינה קשה אחרת

הכנה:

  • לטגן את הבצל במחבת, לסנן מהשמן
  • להכניס לתוך קערה את המצות, לפורר בידיים, לשפוך עליהם מים ומלח להמתין 5 דקות
  • אם רטובות מידי, לסחוט ולסנן את המים
  • להוסיף בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה/כוסברה פלפל שחור ולערבב 
  • אם מוסיפים גבינות להמעיט במלח: לגרד גבינות ולהוסיף, לערבב היטב ולתת לתערובת בערך רבע שעה
  • ליצור קציצות בידיים מעט לחות ולטגן משני הצדדים, להוציא ולהניח על מגבת נייר לספיגת השמן

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים