מאפה מבצק עלים, קלי קלות הכנה, גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור. אין על הריח של בצק עלים עם מילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזים שמתפשט בבית.
הכי טעים לאכול מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם.
מצרכים:
- 1 חבילה בצק עלים שהופשר בלילה במקרר
- 5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם אגוזי מלך מרוסקים
- 1 כפית גדושה של קינמון טחון – מי שלא אוהב, יכול לוותר
- פירורי עוגיות או אגוזים טחונים דק
הכנת המילוי:
- להכניס לסיר תפוחי עץ, סוכר וחמאה, לבשל על אש גבוהה 2-3 דקות להפרשת הנוזלים של התפוחים
- להנמיך את האש, להוסיף קינמון, לערבב, לבשל עוד קצת עד שהתפוחים מבושלים אבל שלא יהיו מחית
- לכבות את האש, להוסיף את האגוזים, לערבב ולקרר
הכנת השטרודל:
- לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להכניס 2 חלקים למקרר
- אם הבצק לא דק, לרדד אותו מעט על משטח מקומח
- להניח על הבצק מעט מפירורי העוגיות או האגוזים
- לפזר על הצד הקרוב אלינו את המלית, לגלגל בעדינות לרולדה ולהדק, כשהחיבור של הבצק כלפי מטה. להרים בעדינות ולהניח בתבנית. להכניס למקרר
- לעשות אותו דבר עם שני החלקים האחרים, להניח בתבנית ולהשאיר למנוחה במקרר לחצי שעה
- רבע שעה לפני שנוציא מהמקרר, להדליק את התנור ל-190 מעלות
- להוציא מהמקרר, למרוח ביצה ולאפות עד להזהבה
- לפזר אבקת סוכר ולהגיש