מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מרק עדשים עם איטריות

אין כמו מרק ביום חורפי והפעם מרק עדשים אדומות עם אטריות, הכנה קלה ומהירה של מרק טעים ומשביע.

 הוראות מקדימות:
  • המתכון כמות של 1 כוס עדשים, כמובן אפשר להגדיל כמויות
  • את העדשים יש להשרות לפחות עשרים דקות ולשטוף היטב
  • כאן השתמשתי בעדשים אדומות, אפשר כמובן בירוקות/שחורות.
  • אטריות אפשר דקות, אפשר עבות, מה שאוהבים, עבות יותר מסמיכות מצוין את המרק
  • את התבלינים לערבב ביחד בקערית
  • אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים 

מצרכים:

  1. 1 כוס עדשים
  2. 1 כוס אטריות 
  3. 1 בצל בינוני קצוץ
  4. 5 שיני שום מרוסקות
  5. תבלינים: מלח, כמון, מעט חווייג', מעט אבקת מרק בטעם עוף
  6. 2 גזרים חתוכים לקוביות.
  7. אני הוספתי גם מעט אבקת מרק עדשים (כן יש כזה)
  8. מעט שמן לטיגון, אני השתמשתי בשמן קנולה
  9. 4-5 כוסות מים מהברז

הכנה:

  1. לחמם שמן, להוסיף את הבצל, להביא רק לידי השחמה
  2. להוסיף את הגזר והעדשים, לערבב ביחד ולבשל כמה דקות
  3. להוסיף מים להביא לרתיחה של 2-3 דקות, להוסיף את התבלינים והשום המרוסק
  4. להנמיך את האש, לערבב ולבשל עוד 10 דקות, להוסיף איטריות
  5. לדאוג לערבב כדי שהאטריות לא ידבקו לתחתית
  6. להמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות, לכבות ולהגיש חם










כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים